П`ятниця, 29.03.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2011 » Лютий » 3 » 03 02 11 Дрогобицькі новини
16:09
03 02 11 Дрогобицькі новини

На прямій телефонній лінії – Олексій Радзієвський
У середу, 9 лютого, з 11.00 до 12.00 на прямій телефонній лінії з жителями міста буде міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський.
Запитання можна ставити за тел. 3-71-77.
 
У Дрогобичі створять осередок «Альянс Франсез»
 Сьогодні, 3 лютого, міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський прийняв директора «Альянс Франсез» у Львові Жерома Ваннепена. Він передав Олексію Радзієвському вітання з нагоди обрання його мером Дрогобича від посла Франції в Україні. Жером Ваннепен висловив своє захоплення і заявив про підтримку фестивалю Бруно Шульца, який щорічно проходить в Дрогобичі. На зустрічі йшлося про можливість відкриття у Дрогобичі осередку мережі «Альянс Франсез», де б дрогобичани мали змогу вивчати французьку мову. Олексій Радзієвський зазначив, що було б добре, щоб одна із шкіл Дрогобича налагодила контакти із французькою школою і стала базою вивчення цієї іноземної мови. Позитивний досвід такої співпраці з німецькими державними і освітніми установами налагоджено у спеціалізованій школі №2, де німецьку мову вивчають поглиблено. Міський голова звернувся з проханням до Жерома Ваннепена посприяти у налагодженні партнерства з французьким містом, подібним до Дрогобича. «Така співпраця нам дуже потрібна, щоб звіряти свій крок з розвиненими містами Європи», - наголосив Олексій Радзієвський. У зустрічі взяв участь ректор Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка професор Валерій Скотний. Нагадаємо, що в Україні створена мережа «Альянс Франсез», метою діяльності якої є популяризація французької мови та франкомовної культури шляхом сприяння вивченню французької мови, пізнанню літератури та культури Франції та франкомовних країн, зміцненню позицій французької мови як мови міжнародного спілкування.
 У Львові відкрили виставку відреставрованих шедеврів мистецтва з Дрогобича
28 cічня у Львівській Національній галереї мистецтв, урочисто відкрито виставку творів мистецтва ХVІІ – ХІХ століть "Врятовані скарби». В експозиції, зокрема, представлено 15 ікон XVIІ – XVIІІ ст., три скульптури XVIІІ та XІХ ст., а також стародрук 1602 р. із музею «Дрогобиччина». Все це - результат роботи колективу Львівського філіалу Національного науково-дослідного реставраційного центру. На відкритті виставки виступив секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик. Він подякував директорові реставраційного центру, Народному художникові України Мирославові Отковичу, реставраторам за шедеври сакрального мистецтва, які завдяки таланту митців, отримали «друге» життя. «Дуже приємно, що ці високомистецькі витвори є надбанням дрогобицької громади», - наголосив Тарас Метик. З його слів, у Дрогобичі є «ще дуже багато цікавих речей», які потребуть праці реставраторів. Культивувати таку стратегію ми зобов’язані, бо в іншому разі ми не зможемо гарантувати майбутнім поколінням можливість бачити нагромаджені нашими попередниками мистецькі скарби. Відкриття та кульмінацію урочистостей супроводжували прекрасні колядки у виконанні камерного хору «Осанна» церкви Божої премудрості студійського Уставу Свято-Іванівської Лаври, що у Шевченківському Гаю. 18 робіт, з них 15 - з Дрогобицького краєзнавчого музею "Дрогобиччина". За словами директора музею «Дрогобиччина» Зеновія Бервецького, виставка у Львові триватиме до кінця лютого. На початку березня відреставровані ікони, скульптури і стародрук будуть виставлені у Палаці мистецтв музею «Дрогобиччина». Їх зможуть побачити дрогобичани і гості міста. А в травні Дрогобич презентуватиме їх на виставці у Києві з нагоди 70-річчя музею «Дрогобиччина».
Переглядів: 559 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0