Четвер, 25.04.2024, 09:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2011 » Січень » 4 » 04 01 11 ДРОГОБИЦЬКІ НОВИНИ
18:03
04 01 11 ДРОГОБИЦЬКІ НОВИНИ
У Дрогобичі проблему наповнення бюджету вирішують шляхом відродження виробництва на великих підприємствах
Дохідна частина бюджету Дрогобича передусім залежить від роботи великих підприємств, тому влада має сприяти їхній роботі, - про це на прес-конференції повідомив міський голова Олексій Радзієвський. З його слів, нещодавно запрацював долотний завод і 1200 працівників повернулися на свої робочі місця. «У цьому досягненні є заслуга влади. До керівництва заводом повернулися ті, хто раніше уже реанімував підприємство», - зазначив Олексій Радзієвський. – Сьогодні уже випущено продукції на 30 млн. грн. Власник вкладає інвестиції, а робітники мають роботу», - сказав Олексій Радзієвський.
Щодо ПАТ «Завод автомобільних кранів», то наразі підприємство переживає період спаду, хоча попит на автокрани є навіть на внутрішньому ринку. Як зазначив Олексій Радзієвський, на заводі є проблема з менеджментом. Він запевнив, що влада готова надати підприємству організаційну допомогу.
На машинобудівному заводі попереднім керівництвом знищено цілі цехи, однак, як зазначив Олексій Радзієвський, можливість відродити підприємство є.
 Канадці допомагають Дрогобичу форматувати бюджет на основі нового законодавства
Сьогодні, 4 січня, у Дрогобичі перебували український директор канадського проекту міжнародної технічної допомоги «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» Любомир Чорній, старший консультант проекту РЕОП Ольга Романюк та національний координатор проекту Костянтин Рижков. Вони провели зустрічі з міським головою Олексієм Радзієвським, його першим заступником Олександром Коростельовим, начальником фінансового управління Оксаною Савран, начальником відділу економіки Романом Корпаном.
Основна увага була зосереджена форматуванні бюджету міста на основі нового законодавства, питанні збору необхідної статистичної інформації. Також йшлося про організацію навчання для спеціалістів провідних відділів виконавчого комітету міської ради.
Коментуючи підсумки проведених зустрічей, Любомир Чорній зазначив, що проект розпочинали із попередньою владою, тому були хвилювання щодо того, як його сприйме нова команда. «Але наші хвилювання були безпідставними, - із задоволенням відзначив Л.Чорній. - До керівництва Дрогобичем прийшла фахова команда, яка із зацікавленням сприйняла канадську допомогу і готова співпрацювати в царині запровадження економічно обґрунтованого планування розвитку міста.
Нагадаємо, що цей проект здійснюється Канадською агенцією міжнародного розвитку (СIDA). Виконавцями проекту є Конференційна рада Канади та Центр громадської експертизи.
Проект спрямований на посилення спроможності посадових осіб органів місцевого самоврядування проводи економічно обґрунтований аналіз і використовувати його результатів для узгодження планів економічного розвитку на всіх рівнях влади.
За результатами конкурсного відбору Дрогобич визнано переможцем на участь в проекті міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України».
 У Дрогобичі створять мережу соціальних аптек
Міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський повідомив на зустрічі з малозабезпеченими громадянами про своє рішення щодо створення в місті мережі соціальних аптек.
Зі слів Олексія Радзієвського, ліки в соціальних аптеках будуть вдвічі –втричі дешевшими, ніж у звичайних аптеках. Відпускатимуть ліки згідно із списками. Для компенсування втрат аптеки отримуватимуть дотації з міського бюджету.
 
У Дрогобичі візьмуться за порятунок пам’ятника Степанові Бандері
Як повідомив на віче з нагоди 102-их роковин від дня народження Степана Бандери секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик, в місті є якась «зла людина», яка хоче переконати громаду, що в Дрогобичі не повинен стояти пам’ятник Степанові Бандері. Кажуть, що він приходить і стукає по пам'ятнику для того, що він зігнувся.
Нині, зі слів Тараса Метика, буде створений оргкомітет з відновлення пам’ятника Степанові Бандері.
«Ми продемонструємо свою згуртованість, як в 2001 році, коли не тільки було споруджено пам'ятник, але облаштовано парк, створено святе для кожного українця місце. Ми доведемо, що ми є справді нащадки цієї великої людини, яка вела нас до незалежної України», - наголосив Тарас Метик.
Нагадаємо, що на нині в постаменті утворилася тріщина, яка загрожує руйнуванню пам’ятника Степана Бандери.
Переглядів: 491 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0