П`ятниця, 19.04.2024, 00:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2011 » Січень » 10 » 10 01 11 Дрогобицькі новини
17:51
10 01 11 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі мірилом оцінки роботи посадовців буде наповнення бюджету
Для забезпечення функціонування бюджетної сфери Дрогобича, яка фінансується з місцевого бюджету, щомісяця необхідно 23-25 млн.грн.
Про це сьогодні, 10 січня, заявив на оперативній нараді в ратуші міський голова Олексій Радзієвський. З його слів, цьогорічний бюджет напружений і виконати його буде дуже важко, тому кожен розпорядник коштів має в творчому контактів співпрацювати з податковою службою, допомагати виявляти резерви. На думку міського голови, найбільші резерви криються у земельному податку. Зважаючи на це, міський голова доручив терміново провести інвентаризацію землі.
Також Олексій Радзієвський додав, що наповнення бюджету стане мірилом оцінки роботи кожного посадовця.
 
Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрій Дрогобича розпочав новий рік прем’єрою «Панночка»
Учора, 9 січня, у Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Юрія Дрогобича відбулася прем’єра вистави «Панночка» Ніни Садур. Це філософсько-комедійна містерія у постановці головного режисера театру з Дрогобича Олександра Короля.
Зі слів секретаря Дрогобицької міської ради Тараса Метика, зал театру був переповнений. Глядачі були в захваті від нової роботи творчого колективу театру. Дехто навіть по виставі йшов дивитися оригінальні декорації (авторства головного художника Ярослава Данилова) й навіть обмацували їх руками.
На фестивалі «Коломийські представлення», який відбувся наприкінці минулого року, журі на чолі з відомим театрознавцем професором Ростиславом Коломійцем відзначило «Панночку» за емоційно образне сценографічне вирішення філософсько-комедійної містерії.
У Різдвяні свята у Дрогобичі вирізано 5 км телефонного кабеля
Як повідомив начальник цеху електрозв’язку №2 ВАТ "Укртелеком» Мирон Карп’як, під час Різдв'яних свят у Дрогобичі зловмисники вирізали 5 км телефонного кабеля, що позбавило сотні абонентів можливості користуватися телефонним зв’язком, а також доступу до мережі Інтернет.
Зі слів Мирона Карп’яка, щоб відновити пошкоджену лінію, необхідно 1,5 тис.грн. на кабель, не враховуючи вартості ремонтних робіт, а в пункті прийому металобрухту за вирізаний кабель могли виручити до 50 грн. Найприкріше, що потерпіли наші абоненти, - каже Мирон Карп’як. – які не могли скористатися основними засобами комунікації».
Цей прикрий факт було обговорено сьогодні, 10 січня на оперативній нараді в Ратуші, на якій міський голова Олексій Радзієвський загострив увагу правоохоронців на необхідності посилення пошуку зловмисників. У навчальних закладах через цей інцидент проведуть тематичні виховні години.
 
У Дрогобичі двоє дівчат полізли на ялинку, щоб викрасти прикраси
Протягом Різдвяних свят у Дрогобичі було три спроби викрасти прикраси з міської ялинки. Про це сьогодні повідомив на оперативній нараді в Ратуші секретар міської ради Тарас Метик. З його слів, працівники Дрогобицького міського відділу ГУ МВСУ у Львівській області затримали двох гарно одягнених дівчат, які лізли по ялинці, щоб дістати прикраси, які їм припали до вподоби. На заваді здійснити злочин ний намір стали правоохоронці, які затримали зловмисниць. За цим фактом працівники міліції проводять розслідування.
 
У Дрогобичі відбувся урочистий винос Дідуха на площу Ринок
6 січня у Дрогобичі міський голова Олексій Радзієвський і секретар міської ради Тарас Метик урочисто винесли на площу Ринок Дідуха і встановили його поруч з Різдвяною шопкою.
Міський голова Олексій Радзієвський, виступаючи перед присутніми, сказав: «Сьогодні за українським звичаєм ми вносимо Дідух у наш рідний дім, яким для нас є Дрогобич, а всі ми, його жителі є однією великою міцною родиною».
Міський голова побажав мешканцям міста здоров’я, радості та веселих свят.
Відділ культури і мистецтв виконавчого комітету міської ради підготував для Дрогобича і гостей міста низку заходів на святкові дні. Зокрема, 9 січня на площі Ринок відбулося концертне дійство "Різдвяна коляда". У ньому візьмуть участь юні аматори сцени шкіл №2, №4, учні шкіл естетичного виховання. 30 січня і 6 лютого у міському Народному домі ім. Івана Франка пройде 20 фестиваль різдвяного співу "Колядує Франкове Підгір'я".
 
 40 дітей з Запоріжжя святкували Різдво у Дрогобичі
На запрошення Української греко-католицької церкви у парафії міста Дрогобича та приміського села Модричі в рамках програми «Схід і Захід разом» прибули на Різдвяні свята близько 40 дітей із Запоріжжя. Усіх їх поселили в сім’ях, разом з якими вони провели святкові дні. Учні також мали змогу ознайомитися з культурними пам'ятками Дрогобича, побували на виставі у Львському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Юрія Дрогобича.
Напередодні Різдва Христового у дрогобицькій Ратуші відбулася зустріч із запорізькими дітьми. Їх привітав міський голова Олексій Радзієвський. Запорожці представили різдвяну концертну програму, а на площі перед Ратушею відбулися показові виступи юних козачат, під час яких вони на снігу виконали низку вправ, продемонструвавши козацькі гарт, силу і спритність.
Переглядів: 610 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0