П`ятниця, 29.03.2024, 08:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Вересень » 13 » 13 09 10 Дрогобицькі новини
12:12
13 09 10 Дрогобицькі новини
21 вересня –День міста
Дорогі дрогобичани, шановні гості міста!
Для мене велика честь представляти Дрогобич, місто, яке для нас, дрогобичан, є найдорожчим, найріднішим, найкрасивішим, найславетнішим, най…, най…, най… Чому? Бо нам, дрогобичанам, є чим гордитися: і світовою величчю славного Юрія Котермака, який у бронзі повернувся на Замкову Гору; й генієм Івана Франка, що возріс із учня дрогобицької гімназії і став, за визначенням Є . Маланюка, найвищою інтелектуальною вершиною України; і неповторним талантом всесвітньо знаного письменника і маляра Бруно Шульца; і подвигами в ім’я України Зенона Коссака, Дмитра Грицая; і молитвами блаженних великомучеників Віталія, Северина та Якима. Всіх не перелічити… Вони – у назвах наших вулиць і майданів.
А ще у Дрогобичі більше ніж 20 храмів, серед яких найунікальніші в Україні шедеври сакрального мистецтва: Церква Св. Юра та Церква Чесного Хреста. А ще у нас єдиний в Україні діючий ще з XIII віку сільзавод, унікальний костел та охоронна вежа з XIV віку, найбільша у Східній Європі синагога…
А ще Дрогобич – це сучасні автокрани і долота, це нафтопереробний комплекс, це кузня освітніх кадрів для всієї України, це пишні «тандемівські» квіти, що їх дарують коханим в Україні і за кордоном.
Але найбільше наше багатство – дрогобичани, які бережуть славне сиве минуле і творять його майбутнє.
Нехай щастить і нашому Дрогобичу, і нашим гостям. Завжди і в усьому!
Дрогобицький міський голова Микола Гук
 
Канадійці нададуть Дрогобичу технічну допомогу
За результатами конкурсного відбору Дрогобич визнано переможцем на участь в проекті міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України», який впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів спільно з Асоціацією міст України за фінансування Канадського агентства з міжнародного розвитку. Про це повідомив міський голова Микола Гук.
Зі слів міського голови, провадження проекту розпочнеться в жовтні 2010 року і триватиме до 2017 року.
Нагадаємо, що у червні ц.р. у Дрогобичі працювали представники канадського проекту "Розбудови спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України" Пол Дарбі, який є директором цього проекту, старші радники проекту Бредна Лафльор та Жаклін Джонсон, український директор проекту Любомир Чорній, старший радник проекту Ольга Романюк. У підсумку зустрічі було підписано меморандум взаєморозуміння. Як зазначив Микола Гук, підписаний меморандум визначає умови співпраці між Конференційною радою Канади та виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради. Проект спрямований на посилення спроможності посадових осіб органів місцевого самоврядування з метою проведення економічно обґрунтованого аналізу і використання його результатів для узгодження планів економічного розвитку на всіх рівнях влади.
 
Дрогобицький міський голова ініціює акцію голодування під Господарським судом у Львові
Сьогодні, 13 вересня, Дрогобицький міський голова Микола Гук на оперативній нараді в Ратуші повідомив, що Господарський суд Львівської області прийняв рішення, яким зобов’язує міську раду продати готель «Тустань» ТзОВ «Готель «Тустань КЛ» шляхом викупу. А це означає, що не за реальною ринковою ціною, а за результатами експертної оцінки.
Зі слів міського голови, це не перший об’єкт дрогобицької громади, який реалізується за рішенням суду. Так, зокрема, на виконання рішень судів були продані шляхом викупу кінотеатр «Прометей» та універмаг, внаслідок чого громада недоотримала мільйони гривень. Нині таке хочуть вчинити з готелем «Тустань».
Сьогодні о 16 годині в Ратуші проведуть засідання голів депутатських фракцій, на якому планують розглянути рішення Господарського суду Львівської області щодо приватизації готелю «Тустань».
Микола Гук наполягає на необхідності йти на радикальні протестні акції - розпочинати голодування під стінами Господарського суду і вимагати перегляду рішення.
«Суд вирішив познущатися над дрогобицькою громадою, - каже Микола Гук. - Не може так бути, щоб рішення про приватизацію майна громади приймали суди, а не міська рада».
 
До відома депутатів Дрогобицької міської ради
Відповідно до ч.3 ст.33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» повідомляємо про звільнення з посади заступника начальника відділу охорони здоров’я з питань охорони материнства і дитинства Фрелика Романа Степановича з 28 вересня 2010 р.– на підставі п.1 ст.41 КЗпП України за одноразове грубе порушення трудових обов’язків, яке потягнуло за собою смерть вагітної жінки.
 Відділ з питань діяльності ради
 
 ДО ВІДОМА СУБ'ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ МІСТА ДРОГОБИЧА
Повідомляємо, що підприємство приладобудівної галузі ВАТ «Електровимірювач», що працює понад 50 років в Житомирській області, виробляє засоби вимірювальної техніки, метрологічне обладнання та іншу продукцію. На сьогодні виробнича програма підприємства включає:
- близько двадцяти найменувань електровимірювальних приладів загального та спеціального призначення, які використовуються на підприємства енергетики, транспорту, зв'язку, магістральних нафто- і газопроводах та інших галузях народного господарства України;
- метрологічне обладнання (калібратори), яке використовується в калібровочних і гювірочних лабораторіях Укрзалізниці, енергопостачальних підприємствах та підрозділах Держспоживстандарту;
- оперативно-диспетчерське обладнання - диспетчерські мозаїчні щити для енергопостачальних підприємств України та Укрзалізниці;
- розроблено для Міністерства оборони України комплект обладнання, яке використовується при проведенні тактичних навчань у збройних силах Міноборони України.
Продукція підприємства сертифікована в міжнародній та національній системах якості 180 9001:2001.
Крім того, підприємство виготовляє сучасні прилади для оснащення кабінетів фізики, а саме: набірне поле «Школяр». Зазначене обладнання має дозвіл Міністерства освіти і науки України на використання в навчально-освітніх закладах, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи Міністерства охороні здоров'я України, державні технічні умови.
Петро Суда,
перший заступник міського голови
 
Газета «Джерела Трускавця» організувала триденне ознайомлення журналістів України з Прикарпаттям
У Трускавці на запрошення головного редактора газети «Джерела Трускавця» Тетяни Татомир в рамках всеукраїнської акції «Україна очима редактора» протягом трьох днів перебували 24 журналісти з різних регіонів України.
Зі слів Тетяни Татомир, Український журналістський фонд часто організовує такі поїздки редакторів і журналістів, щоб вони роздивилися, а потім описали в своїх виданнях певний регіон.
«Завжди прийом та перебування гостей проводились на рівні губернаторів чи міських голів, - розповіла Тетяна Татомир. - Цього разу вперше з часу заснування фонду прийом та перебування організувала наша регіональна газета за підтримки мецената, голови ГО «Рада міста» Руслана Козира».
Перший день був присвячений Дрогобичу. Показував журналістам місто їх колега з інтернет-газети «Майдан» Леонід Гольберг. Крім екскурсії містом, гості побачили і сільзавод, і знамениту Церкву Юра. Потім відбулася прес-конференція з міським головою Дрогобича Миколою Гуком. У наступні дні журналісти здійснили екскурсію Трускавцем, відвідали Міжнародну клініку відновного лікування професора Козявкіна, зустрілися з майстринею по виготовленні ляльки-мотанки Тетяною Ющенко та побували у фортеці Тустань і на скелях Довбуша.
«Медійники роз’їжджалися сповнені незабутніх вражень і вдячні «Джерелам Трускавця». Незабаром їхні враження про Дрогобич та Трускавець знайдуть втілення в матеріалах обласних та всеукраїнських видань України», - каже Тетяна Татомир.
 
Інваліди першої та другої груп мають право на позачергове обслуговування
02 липня 2010 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 38 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" щодо надання інвалідам першої та другої груп права на позачергове обслуговування». Відповідно до Закону, інваліди першої та другої груп мають право на позачергове обслуговування в касах міського та міжміського транспорту, а також на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню.
Інформація про право на позачергове обслуговування має бути розташована на видному місці.
 
Порушники «Правил благоустрою і утримання території м. Дрогобича», затверджених ухвалою сесії міської ради № 390 від15.10.2004р.
А.Соколова, В.Козловський, О.Фаранович, І.Біль, І.Юрчишин, М.Білоголовка, І. Мацигін, І.Коваль, М.Орищак, В.Семенів, С.Березянський, І.Домбровська, І.Луценко, В.Боднар, Ю.Залужець, І.Волошин, М.Коссак, П.Сабат, У. Климків, М.Мацюрак, О.Дзендзюра, І. Кігічак, Л.Васик, І.Харів.
Н. Марущак,
начальник відділу екології та благоустрою «Інспекція благоустрою»
Переглядів: 728 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0