П`ятниця, 26.04.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Грудень » 13 » 13 12 10 Дрогобицькі новини
12:38
13 12 10 Дрогобицькі новини
У Стебнику завершили формування міської влади
 Обранням заступниками міського голови Петра Веклюка і Олега Веклюка депутати Стебника завершили формування керівництва міської ради та її виконавчого комітету. Про це сьогодні, 13 грудня, на оперативній нараді в дрогобицькій Ратуші інформував секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик. Петро Веклюк вирішуватиме питання міського господарства, Олег Веклюк - проблеми економіки, інвестицій, виконуватиме обов’язки керуючого справами виконкому.
Зі слів Тараса Метика, секретаря Стебницької міської ради було обрано на попередньому сесійному засіданні. Ним став Роман Івасівка, який до останнього часу працював художнім керівником міського Народного дому.
Нагадаємо, що м.Стебник є складовою м.Дрогобича.
Дитина в Дрогобичі померла через відсутність адекватного лікування, – комісія
Комісія головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА, що проводила службове розслідування за фактом смерті 9-річної Анастасії К. з Дрогобича, оприлюднила свої висновки.
Про це ЗІКу http://www.zik.com.ua/ua/news/2010/12/13/261435 повідомили 13 грудня у прес-службі ГУОЗ ЛОДА.
На виконання наказу ГУОЗ Львівської ОДА №1013 від 07.12.2010р. проведено службову перевірку за фактом смерті дитини К. Анастасії, 2001 р.н.
Комісія дійшла наступних висновків:
1. Безпосередньої причиною смерті дитини К. Анастасії є гостра дихальна та серцево-судинна недостатність, зумовлена двобічною полісегментарною зливною гнійною пневмонією з множинними абсцесами та лівобічним гнійно-фібринозним плевритом вірусно-бактерійної етіології (Результати: дослідження методом ПЛР – виявлено грип типу «В», бактеріологічне дослідження виділено культуру S.aureus).
2. Захворювання супроводжувалось швидкими темпами прогресування вірусно-бактерійного процесу, неухильним наростанням проявів легеневої, а згодом і серцево-судинної недостатності, що призвело до системних незворотних змін.
3. Визначальним чинником злоякісного перебігу захворювання та настання летального наслідку є відсутність адекватного лікування, насамперед, призначення антибіотиків з першого дня захворювання.
4. Медичні працівники, що лікували дитину в домашніх умовах (достовірно встановити їх прізвища комісії не вдалося) не діагностували у дитини пневмонію, недооцінили важкість стану дитини, не призначили своєчасного і адекватного лікування.
5. На момент поступлення К. Анастасії у Дрогобицьку міську дитячу лікарню дитина перебувала у термінальній стадії хвороби. Реанімаційні заходи у відділенні анестезіології Дрогобицької міської дитячої лікарні проводилися у повному обсязі у відповідності до наказу МОЗ України №437 від 31.08.2004 «Про затвердження клінічних Протоколів надання медичної допомоги при невідкладних станах у дітей на шпитальному і до шпитальному етапах».
6. Смерть дитини можна було попередити за умови вчасно розпочатого адекватного лікування, яке не було призначене, оскільки батьки дитини не зверталися за допомогою до територіальної педіатричної служби.
Голова комісії І. Бакум Члени комісії: О. Лига, О. Семенюк, О. Прокопів, П. Дудаш.
 
У Дрогобичі зменшився рівень захворюваності на грип і ГРВІ серед дітей
За минулі півтори тижні у Дрогобичі, відколи призупинено роботу шкіл, спостерігається зниження рівня захворюваності на грип і ГРВІ серед дітей до 14 років. Про це сьогодні, 13 грудня, повідомила на оперативній нараді в Ратуші головний санітарний лікар міста Оксана Гривнак. З її слів, нині епідемічний поріг перевищено в 1,3 рази проти 2,1 рази. Якщо ця тенденція зберігатиметься і в наступні дні, то, можливо, з 15 грудня вдасться відновити навчання у школах.
Разом з тим Оксана Гривнак повідомила, що рівень захворюваності на грип і ГРВІ серед дорослого населення перевищив епідемічний поріг на 20 відсотків.
Переглядів: 499 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0