Четвер, 28.03.2024, 15:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Вересень » 14 » 14 09 10 Дрогобицькі новини
11:16
14 09 10 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі проведуть парад близнюків
На День міста, який традиційно відзначається 21 вересня, у Дрогобичі проведуть парад близнюків. Про це повідомила  начальник відділу сім’ї, молоді і туризму Леся Пашко.
З її слів, до участі в параді запрошено як постійних мешканців міста, так і тих, що прибули до Дрогобича на навчання. Головна умова щодо участі в параді – однаковий одяг близнюків.
«Двоє однакових людей – це диво-природи, - каже Леся Пашко. – Хочемо, щоб дрогобичани і гості міста побачили їх і потішилися цим дивом, пораділи, що в нашому місті проживають такі цікаві люди».
 
У Дрогобичі скликають позачергову сесію з приводу рішення Господарського суду Львівської області
Учора, 13 вересня, у Дрогобичі відбулося засідання голів депутатських фракції міської ради, на якому заслухали інформацію про рішення Львівського апеляційного суду від 10 вересня щодо приватизації готелю «Тустань», яким суд змушує Дрогобицьку міську раду здійснити приватизацію найбільшого об’єкту комунальної власності всупереч рішенню міської ради та волі громади.
Вирішено 16 вересня скликати з цього приводу позачергову сесію міської ради, на яку запросити голову Львівської облдержадміністрації Василя Горбаля, голову Львівської обласної ради Мирослава Сеника, голову Господарського суду Львiвської областi Григорія Гулика, голову Львівського апеляційного господарського суду Богдана Мазовiту, начальник УСБУ у Львівській області Юрія Кіцула, прокурора Львівської області Анатолія Пришка.
Сесія розпочне роботу о 10 годині.
 
Пряма телефонна лінія з начальником відділу освіти м.Дрогобича 
 У середу, 15 вересня, з 11.00 до 12.00 відбудеться пряма телефонна лінія з начальником відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петром Ярославовичем Сушком.
Свої запитання ви можете ставити за тел. 2-17-50.
 
Інформує відділ з питань праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради
ПАМ'ЯТКА НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ УРАЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИМ СТРУМОМ
Щоб уникнути випадків електротравматизму необхідно знати наступні правила безпеки і дотримуватись їх:
1. Переносячи електроприлади, не торкатись будь-яких заземлених частин в помешканні (труб, батарей опалення) - це небезпечно для життя.
2. Користуватись у вологих приміщеннях переносними лампами і електроприладами напругою не вище 25 В.
3. Не заповнювати водою з водопровідного крану ввімкнені в електромережу чайники, кавоварки, каструлі, оскільки при одночасному дотику до увімкненого приладу і водопровідного крану людина може бути уражена електрострумом.
4. Не замінювати електролампи без їх вимкнення, не витирати вологою ганчіркою електричні дроти, штепсельні розетки, вимикачі, інші електроприлади, увімкнені в електромережу.
5. Не виносити на подвір'я увімкнені електричні прилади, тому що у разі пошкодження ізоляції людина, яка стоїть на землі і торкається будь-якої металевої частини такого приладу може отримати електротравму.
6. Не защемляти електропроводи дверима, віконними рамами, не закріплювати їх на цвяхах, не замальовувати і не забілювати, щоб уникнути пошкодження і передчасного висихання ізоляції електропроводів. Це призводить до пожеж, а при контакті з людьми до нещасних випадків.
7. Не давати дітям бавитись із штепсельними розетками - це смертельно небезпечно.
8. Не підвішувати речі на проводи, вимикачі, розетки та електролічильники.
Потрібно знати, що побутові електроприлади (чайники, праски, електроплитки тощо), а також переносні світильники (торшери, настільні лампи) напругою 220 В, призначені для користування в приміщеннях з непровідними для електроструму підлогами. Використання з пошкодженою ізоляцією увімкнених в електромережу електроламп, електроприладів, телерадіоанаратури на відкритому повітрі може стати причиною електротравми, тому що ЗЕМЛЯ — ПРОВІДНИК ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ. НЕСПРАВНОСТІ В ЕЛЕКТРОПРОВОДКАХ І ЕЛЕКТРИЧНИХ ПРИЛАДАХ МОЖЕ УСУНУТИ ЛИШЕ СПЕЦІАЛІСТ-ЕЛЕКТРИК.
Пам'ятайте! Якщо людина потрапила під напругу, необхідно негайно вимкнути електроприлад чи електроустановку та невідкладно викликати лікаря. У разі неможливості швидкого вимкнення електроустановки необхідно вжити заходів до відділення потерпілого від струмоведучих частин, до яких він торкається. При цьому в будь-яких випадках той, хто надає допомогу, не повинен доторкатися до потерпілого та до струмоведучих частин без належних засобів безпеки. Він повинен слідкувати за тим, щоб не потрапити під напругу кроку.
Пам'ятайте! При звільненні від дії електричного струму і наданні першої допомоги потерпілому дорога кожна хвилина. Будьте уважні, застосовуйте при цьому захисні засоби -БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЖИТТЯ!
Батьки, дорослі, вихователі, вчителі! Ведіть роз'яснювальну роботу з дітьми про правила поводження з електроприладами та з елементами електроустановок.
Переглядів: 484 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0