Четвер, 25.04.2024, 15:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Грудень » 17 » 17 12 10 Дрогобицькі новини
14:09
17 12 10 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі хочуть створити регіональну асоціацію міст і селищ
Сьогодні, 17 грудня, у Дрогобичі в редакції газети «Каменярі» під головуванням головного редактора Ігоря Куруса відбувся круглий стіл. На ньому голова районної ради, заступники міських голів Борислава, Дрогобича, Стебника і Трускавця обговорювали питання координації діяльності громад міст і селищ Дрогобиччини з метою розв’язання регіональних економічних і соціальних проблем, створення людям комфортних умов для праці і проживання. Про це повідомив відповідальний секретар газети Василь Мірчук.
За підсумками зустрічі прийнято Меморандум, в якому, зокрема, проголошується:
1. Головним і першочерговим завданням у своїй діяльності визначаємо соціально-економічний та інфраструктурний розвиток регіону, ремонт автодоріг, вирішення проблем утилізації відходів, водопостачання.
2. Вважаємо, що слід утворити Регіональну Асоціацію міст і селищ Дрогобиччини.
3. Основні принципи: рівноправність усіх дійсних членів – міст та селищ, демократизм і прозорість у процесах заснування статутної діяльності. Співробітництво з усіма зацікавленими урядовими і неурядовими організаціями України, Європейського союзу.
Нагадаємо, що на території Дрогобицького району розташовані три міста обласного підпорядкування – Борислав, Дрогобич і Трускавець. Вже була спроба налагодити їх співпрацю під егідою «Агломерації населених пунктів Дрогобиччини», однак ця структура результативно не запрацювала.
 
Дрогобицький мер оголосив першу догану
Дрогобицький міський голова Олексій Радзієвський вчора, 16 грудня, на першому засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради оголосив догану начальникові КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігореві Хом’яку за допущення недоліків у роботі, що призвело до порушення температурного режиму у дошкільному закладі № 2, у якому було відключено опалення без попередження і 95 дітей перебували у приміщенні при температурі 14 градусів. Зі слів міського голови, це - службовий злочин.
Олексій Радзієвський звернувся з вимогою до директора департаменту міського господарства-заступника міського голови Андрія Яніва, начальника відділу освіти Петра Сушка посилити контроль за дотриманням температурного режиму в освітніх установах Як повідомив начальник відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петро Сушко, на сьогодні у Дрогобичі у всіх школах та дитсадках температурний режим відповідає нормі. Всі групи у дошкільних закладах працюють.
 
У Дрогобичі сьогодні Миколай обдарує 130 дітей та 50 багатодітних сімей
 Сьогодні, 17 грудня, у Дрогобицькому Народному домі ім. І. Франка відбудеться святкування до Дня Святого Миколая. Як повідомив секретар міської ради Тарас Метик, 30 дітей з дитячого будинку «Оранта» та 100 дітей із числа сиріт, дітей-інвалідів, дітей із кризових та прийомних сімей отримають солодощі та інші подарунки. Зі слів начальника відділу сім’ї, молоді та туризму виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Лесі Пашко, для 50 багатодітних сімей, у яких виховуються 4 і більше дітей, приготовані продуктові набори на загальну суму 5 тис. грн.
Окрім цього, Дрогобицький міський голова Олексій Радзієвський сьогодні відвідає Малу академію мистецтв, що у смт. Підбуж, привітає її учнів зі святом Миколая та вручить їм подарунки. Таку традицію Олексій Радзієвський підтримує уже багато років.
 
У Дрогобичі відбудеться ювілейний дитячий конкур «Красуня -манюня та «Юний лицар»
Як повідомила начальник відділу сім’ї, молоді та туризму виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Леся Пашко, у неділю, 19 грудня, у Дрогобичі відбудеться дитячий конкурс «Красуня-манюня та юний лицар», який відділ сім’ї, молоді та туризму організовує вже вдесяте. Цьогоріч участь у конкурсі беруть 18 дітей, які змагатимуться у чотирьох номінаціях: вихід у національному одязі та представлення, казкове театральне дійство, «Я-зірка» і новорічно-різдвяні феї та чарівники. Зі слів Лесі Пашко, захід вестимуть переможці цього конкурсу у 2007 році. Окрім цього, присутня на конкурсі також буде його перша переможниця у номінації «красуня-манюна» Олеся Рудовська, яка отримала цей титул 10 років тому. Особливістю цьогорічного конкурсу є те, що буде використано надзвичайно цікаве світлове оформлення, на сцені пролітатимуть пухнасті сніжинки, падатиме золотий дощ, злітатимуть кольорові бульки.
Переглядів: 639 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0