П`ятниця, 29.03.2024, 10:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2011 » Квітень » 29 » 29 04 11 Дрогобицькі новини
15:45
29 04 11 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі відбувся вечір-реквієм «Чорнобильські дзвони»
 28 квітня у Народному домі ім. І. Франка до 25-річниці Чорнобильської трагедії відбувся вечір-реквієм «Чорнобильські дзвони». Участь у цьому заході взяв секретар міської ради Тарас Метик, який , зокрема зазначив, що Чорнобильська трагедія була трагедією планетарного масштабу і в ці скорботні дні ми передусім маємо віддавати шану ліквідаторам катастрофи, які, як сказав Тарас Метик, віддали свої життя задля того, щоб подарувати право на життя усім теперішнім і прийдешнім поколінням. На вечорі-реквіємі також виступив о. Мирослав Соболта. Прозвучали пісенні композиції у виконанні ЛіліЇ Кобільник, хору «Світло тихе» церкви Св. Верховних Апостолів Петра і Павла, хору церкви Успіння Пресвятої Богородиці, тріо бандуристок музичної школи №2: Оксани Муцяли, Оксани Роман, Руслани Лепак. Вірш Миколи Сингаївського продекламувала учасниця народного театру ім. Л. Українки Народного дому ім. І. Франка Галина Баран. Своїми спогадами про страшні події 1986 року поділився учасник ліквідації аварії на ЧАЕС у травні 1986 року у складі оперативної групи Штабу ПРИКВО в третьому секторі Чорнобильської зони, полковник у відставці Віктор Власенко. Особливо експресивно наснаженим був фільм про Чорнобиль, який був продемонстрований присутнім.
 
 У Дрогобичі працюватиме літня школа для дітей української громади з Хорватії
28 квітня міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський провів зустріч з головою української громади у Хорватії Іваном Семенюком та керівником літніх дитячих шкіл Михайлом Семенюком. На зустрічі обговорили питання приїду дітей української громади з Хорватії на літній відпочинок до Дрогобича. За словами Михайла Семенюка, літні школи минулих років вже працювали в Бучачі, Ужгороді. У них діти мали можливість навчатися української мови, пізнавати історію, культуру та традиції України, щоб максимально зблизитися з рідною землею своїх батьків. Олексій Радзієвський запевнив, що прийом школярів буде організований на високому рівні, з ними працюватимуть найкращі вчителі Дрогобича. Також для навчання дітям будуть передані комплекти українських підручників. Наразі вивчається питання щодо розташування групи школярів із Хорватії. Як зазначив Михайло Семенюк, у Хорватії проживає приблизно 1700 українців, які об’єднані у культурно мистецькі товариства. Діяльність української громади, яка активізувалася 4 роки тому, передусім спрямована на недопущення асиміляції українців, які проживають у Хорватії. Однією із форм пропаганди української культури серед молодого покоління є організація в Україні літніх шкіл для дітей з українських родин. Нагадаємо, 10 березня представники Дрогобича, депутати міської ради, журналісти взяли участь в урочистому відкритті пам’ятника Іванові Франку у хорватському місті Ліпік. Дрогобичани увійшли до складу офіційної делегації від України, яку очолив Володимир Литвин. На урочистостях виступав міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський, який передав громаді Ліпіка землю з Франкового краю. Місто Ліпік є містом-побратимом Дрогобича. Саме на курортах цього міста у 1908 році лікувався Іван Франко. «Там живе багато українців, які не втратили своєї мови, національної культури. У дусі українства виховують своїх дітей. У них є жагуче бажання дружити з Україною», – зазначив Олексій Радзієвський. Зі слів міського голови, до нього звернулися представники української діаспори з проханням передати підручники для навчання дітей у школах. А також вони висловили побажання, щоб група хорватських школярів українського походження влітку змогла приїхати до Дрогобича і мала можливість побути в українському середовищі. Йшлося про започаткування традиції обміну групами школярів.
 
У реконструкцію стадіону у Дрогобичі буде вкладено до 30 мільйонів гривень
Як повідомив 28 квітня на прес-конференції міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський, Дрогобич остаточно увійшов до переліку міст, які прийматимуть Євро-2012. З його слів, на реконструкцію стадіону «Галичина» з державного бюджету передбачено 22 мільйони гривень. Крім цього, будуть залучені кошти з місцевого бюджету. Загалом у реконструкцію буде вкладено до 30 мільйонів гривень. Зі слів Олексія Радзієвського, до кінця листопада стадіон має бути зданий в експлуатацію.
 
  Інститут розвитку міста очолив Михайло Лужецький
28 квітня на прес-конференції міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський відрекомендував журналістам новопризначеного директора інституту розвитку міста. Ним став Михайло Лужецький, який двічі був міським головою Дрогобича. Олексій Радзієвський висловив сподівання, що діяльність Михайла Лужецького на цій посаді принесе користь громаді міста. Нагадаємо, інститут розвитку міста створений як комунальне підприємство. Основне завдання цієї структури – розробка стратегічних планів і забезпечення їх втілення у життя. Зараз ведеться робота з кадрового і професійного укомплектування інституту.
 
У Дрогобичі буде музей антикварної техніки
Як повідомив секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик, у суботу, 30 квітня, о 10.30 на вул. М. Шашкевича,9 відбудеться урочисте відкриття та презентація музею антикварної мототехніки. У програмі передбачена екскурсія та покази старовинних мотоциклів, польова кухня, традиційні чанахи, кава та чай. Разом із презентацією музею любителі мототехніки відкриють мотосезон 2011 року.
Переглядів: 1256 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ВАся  
0
Тихого не стало сайт не оновлюється взагалі!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0