Субота, 20.04.2024, 15:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Вересень » 16 » 16 09 10 Дрогобицькі новини
15:45
16 09 10 Дрогобицькі новини
Дрогобицькі депутати вважають звільнення заступника начальника відділу охорони здоров’я з питань охорони материнства і дитинства незаконним
Сьогодні, 16 вересня, 47-а сесія Дрогобицької міської ради прийняла рішення, яким скасувала розпорядження міського голови Миколи Гука від 13 вересня 2010 р. «Про звільнення з посади заступника відділу охорони здоров’я з питань охорони материнства і дитинства Романа Фрелика». Депутати вважають, звільнення Романа Фрелика, який є депутатом міської ради, є незаконним. На думку депутатів, воно відбулося з порушенням процедури звільнення. Микола Гук вже наклав вето на рішення сесії. Нагадаємо, що 13 вересня міський голова Микола Гук підписав розпорядження про звільнення з посади заступника начальника відділу охорони здоров’я з питань материнства і дитинства Романа Фрелика. Як зазначається в розпорядженні, його звільнено на підставі п.1 ст. 41 КЗпП України за одноразове грубе порушення трудових обов’язків, яке потягнуло за собою смерть вагітної жінки. За результатами перевірки Дрогобицького пологового будинку комісією ГУ охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, звільнено з роботи трьох лікарів-акушерів, понижено в посадах головного лікаря пологового будинку і його заступника. За фактом смерті вагітної жінки перевірку проводять правоохоронні органи.
 
Дрогобицькі депутати апелюють до Президента України з
приводу рішення суду щодо приватизації туристичного комплексу
 Сьогодні, 16 вересня, в Дрогобичі під головуванням міського голови Миколи Гука відбулася 47-а позачергова сесія міської ради, яку було скликано з приводу рішення Господарського суду Львівської області від 10 вересня щодо приватизації готелю «Тустань», яким суд змушує Дрогобицьку міську раду здійснити приватизацію найбільшого об’єкту комунальної власності всупереч рішенню міської ради та волі громади.
Голова постійної комісії з питань етики, депутатської діяльності та законності Володимир Сабат, який доповідав з цього питання, назвав таку приватизацію комунального майна приватизацією по-дрогобицьки.
Сесія прийняла звернення до Президента України, Генерального прокурора України, міністра юстиції України, голови Служби безпеки України, голови Вищої ради юстиції, голови Львівської облдержадміністрації, в якому, зокрема, говориться:
Ми, депутати Дрогобицької міської ради, вкотре звертаємося до Вас, як до найвищих посадових осіб держави, з проханням покласти край порушенням Конституції України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Маємо на увазі сумнівну практику усунення місцевого самоврядування від здійснення власних повноважень щодо приватизації комунального майна, яка поширюється останнім часом у м. Дрогобичі.
Суди, які приймають рішення щодо відчуження об'єктів комунального майна, часто діють всупереч інтересам громади, яка є власником цього майна, позбавляють можливості місцеве самоврядування ефективно розпоряджатись цим майном в інтересах людей, тим самим послаблюючи фінансову основу місцевого самоврядування. Суди часто приймають рішення в інтересах осіб, які викуповують комунальне майно з метою перепродажу, для яких "бізнесом" стала різниця у вартості майна на реальному ринку і за оцінкою експертів.
За останні кілька років у м. Дрогобичі найкрупніші об'єкти комунальної власності були приватизовані виключно на підставі рішень судів: ЦМК "Кінотеатр "Прометей", ЦМК КПРТ "Універмаг". У результаті міський бюджет недоотримав мільйони гривень.
На даний момент відбувається "приватизація" в суді найбільшого комунального підприємства "Туристичний комплекс "Дрогобич". Із врахування фінансової кризи та різким падінням цін на нерухомість Дрогобицька міська рада внесла цей об'єкт площею 7 000 м. кв. до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації. Але рішенням Господарського суду дане рішення визнано недійсним.
Вимагаємо від Вас оперативного втручання, щоб запобігти рейдерському захопленню ЦМК КП "Туристичний комплекс "Дрогобич". Просимо належного реагування щодо захисту законних прав Дрогобицької міської ради здійснювати від імені та в інтересах громади міста повноваження, визначені Конституцією України та Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні".
Довідка.Першим у переліку відчужень на підставі судових рішень був кіноконцертний комплекс "Прометей". Жодного рішення щодо приватизації цього ЦМК на сесії Дрогобицької міської ради не приймалось. Більше того у 2005 році на підставі рішень виконавчого комітету Дрогобицької міської ради цей об'єкт був включений до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації. Незважаючи на це, рішення щодо відчуження кінотеатру, способу його приватизації та нового власника цього ЦМК було прийнято в Господарському суді Львівської області». У результаті такої приватизації до бюджету міста не надійшло кілька мільйонів гривень, було втрачено назавжди єдиний кінотеатр у Дрогобичі. За інформацією Володимира Сабата, представником позивача, який оскаржував у судах рішення виконкому, був майбутній суддя Господарського суду Львівської області.
Наступним об'єктом рейдерської атаки на комунальне майно став Дрогобицький міський парк культури та відпочинку. Господарський суд Львівської області не тільки сам визначив, кому його віддати в оренду, на який термін, за якою ціною - навіть договір оренди затвердив під час судового засідання. Дрогобицьку міську раду було лише поставлено перед фактом, що цей договір вважається укладеним з моменту прийняття судового рішення. Цим призначеним судом горе-орендарем за два роки з часу прийняття судового рішення не було вкладено жодної копійки в парк і не забезпечено належного санітарного його утримання. Ці два важливі для м. Дрогобича об'єкти соціально-культурного спрямування практично відібрані у громади, не використовуються за призначенням.
У 2010 році з'явилось сумнівне рішення Господарського суду Львівської області, яким зобов'язано здійснити приватизацію ЦМК КПРТ "Універмаг" "шляхом викупу". І знову - всупереч волі Дрогобицької міської ради, на шкоду інтересам громади. Цією постановою суду було визнано рішення Дрогобицької міської ради продати ЦМК КПРТ "Універмаг" на аукціоні недійсним. А однією з умов аукціону був продаж цього об'єкту не менше як за 15 млн. грн. (площа ЦМК КПРТ "Універмаг" 4 ООО м. кв.).
На сесії наголошувалось, що за всіма перерахованими судовими рішеннями, позовними заявами від сумнівних ТзОВ стоять одні і ті ж люди, для яких "бізнесом" стала різниця між вартістю майна на реальному ринку і вартістю за оцінкою експертів. Ключову роль у схемі цього підприємництва відіграє, на жаль, суд, зокрема Господарський суд Львівської області.
Переглядів: 580 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0