П`ятниця, 29.03.2024, 15:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Червень » 14 » 02 06 10 Дрогобицькі новини
19:40
02 06 10 Дрогобицькі новини

17 випускників дрогобицької школи №2 отримали міжнародні сертифікати з німецької мови
У Дрогобицькій спеціалізовананій загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 2 вперше відбулося вручення випускникам міжнародного сертифікату з німецької мови.
Зі слів директора школи Лариси Панькевич, 17 учнів успішно склали іспит із німецької мови перед екзаменаційною комісією з Німеччини. Усі вони були звільнені від державної підсумкової атестації з даного предмету, а в атестаті про повну загальну середню освіту їм виставлено 12 балів.
«Щорічно такий іспит складають у 40 країнах світу, - каже Л.Панькевич. -Німецькомовний диплом, отриманий в Україні, підтверджує, що його власник має досконалі знання з іноземної мови відповідно до європейської системи оцінювання знань».
Вручав міжнародні сертифікати випускникам радник із питань освіти при Міністерстві закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини Крістіан Акс. Він високо оцінив роботу педагогічного колективу і запевнив, що найближчим часом центральною службою з питань освіти за кордоном при Міністерстві закордонних справ ФРН (м. Кельн) буде прийнято рішення про встановлення для СШ №2 м.Дрогобича статусу DSD-школи. Крістіан Акс сповістив, що випускниця школи Оксана Захарія, яка має найвищий рейтинг в Україні за результатами мовного іспиту, отримала стипендію на здобуття вищої освіти в обраному нею вузі Німеччини.
Усі випускники СШ №2, які отримали диплом, можуть навчатись у вузах ФРН (як технічних, так і гуманітарних) без складання обов'язкового мовного іспиту.
Зі словами подяки до представників ФРН звернулися перший заступник міського голови Петро Суда, начальник міського відділу освіти Петро Сушко, директор школи Лариса Панькевич та учні.

У Дрогобичі підлітки знущаються над владою, розпиваючи пиво під Ратушею
У Дрогобичі підлітки і молодь розпивають пиво в громадських місцях, і ніхто на це не реагує. Про це сьогодні, 2 червня, заявила на сесії міської ради депутат Наталія Кізло. З її слів, у Дрогобичі вже стало звичою картина, коли в парках, сквера, під Ратушею сидять на лавочках молоді люди і п’ють пиво. «І нема кому нагадати їм, що є закон, яким заборонено розпивання алкогольних напоїв, в тому числі і пива у громадських місцях», - обурювалася Наталія Кізло.
Міський голова Микола Гук скерував запит депутата начальникові Дрогобицького міського відділу ГУ МВСУ у Львівській області. У міській раді надіються, що міліції вдасться приборкати юних порушників закону.

У Дрогобичі проводять громадську експертизу тарифів на комунальні послуги
Дрогобицьке міське об'єднанням громадських організацій «Дрогобицька громада» проводить громадську експертизу рішень виконавчого комітету Дрогобицької міської ради №167 від 24.06.2009 р., та №281 від 17.09.2009 р., якими минулого року були встановлені нові тарифи на комунальні послуги, які надаються мешканця багатоквартирних будинків комунальними будинковими управами.
Відповідно до розпорядження міського голови Миколи Гука, відповідальним за забезпечення взаємодії з Дрогобицьким міським об'єднанням громадських організацій «Дрогобицька громада» на період проведення громадської експертизи є заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Богдан Бах.

Дрогобич започаткує культурно-освітню співпрацю із німецькою землею Тюрінгія
Сьогодні, 2 червня, заступник Дрогобицького міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай провів зустріч із представниками німецької культурно-освітньої фундації Норбертом Шюцом та Ервіном Тешем, які прибули до Дрогобича на запрошення дирекції ЗОШ № 16 із землі Тюрінгії. У розмові йшлося про започаткування культурно-освітньої співпраці, зокрема, обмін муніципальними хорами, учнями. Зі слів німецьких гостей, у них зараз діє програма, згідно з якою діти з України, які досягли 18-річного віку і володіють німецькою мовою, мають можливість здобувати робітничу професію, під час навчання отримуючи державну стипендію та житло, а потім повертатися в Україну, щоб впроваджувати набутий досвід. Ервін Теш наголосив, що було б добре якби у цій програмі взяли участь діти із Дрогобича. Представники німецької фундації зауважили про своє захоплення квартетом «Гамалія», який діє у ЗОШ № 16 і висловили бажання, щоб цей квартет неодмінно відвідав Німеччину. Заступник міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай зазначив, що перший крок до започаткування культурно-освітньої співпраці уже зроблено. На його думку, є добра перспектива, щоб з часом цей вид співпраці переріс у більш широкі партнерські стосунки Дрогобича із землею Тюрінгією.

38 дрогобицьких дітей оздоровлюються на морі, 9 - у горах
Як повідомила головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та туризму виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Надія Дацишин, станом на 2 червня 38 дітей оздоровлюються на морі у таборах «Артеку», Одеси, Коблева, Рибаківки (Миколаївська обл.), Скадовська. Путівки надані з обласного та державного бюджету з батьківською доплатою 20%, 30% і 50%. На відпочинок поїхали діти різних категорій: із багатодітних та малозабезпечених сімей, обдаровані, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій. У таборі Старого Кропивника (Дрогобицький район) за безкоштовними путівками оздоровлюється 9 дітей. Як зазначила Надія Дацишин, це лише перший етап оздоровлення школярів. Є надія, що до кінця літа відпочити у таборах зможуть більшість дітей пільгових категорій.

Дрогобицька міська рада розщедрилась на пільги для малозабезпезпечених громадян
У Дрогобичі прийнято 11 рішень, якими визначено пільги при оплаті житлово–комунальних послуг розміри допомог різним категоріям малозабезпечених громадян. Про це повідомив кореспондент ЗІКу з посиланням на міського голову Миколу Гука.
З його слів, стовідсоткові пільги буде надано двом і більше непрацюючим інвалідам, які зареєстровані за одним місцем проживання, та один з яких є інвалід 1 групи, враховуючи дітей-інвалідів віком до 18-ти років; 75-відсоткові пільги - двом і більше непрацюючим інвалідам ІІ групи, які зареєстровані за одним місцем проживання, враховуючи дітей-інвалідів віком до 18-ти років; 50-відсоткові - двом і більше непрацюючим інвалідам, які зареєстровані за одним місцем проживання, незалежно від групи та категорії інвалідності, враховуючи дітей-інвалідів віком до 18-ти років. Вдови політв’язнів, які не одружилися вдруге, матимуть 75-відсоткову пільгу при оплаті житлово-комунальних послуг (на одну особу). Пільги цим категоріям громадян надано в межах норм користування – 21м2 на особу (без врахування додаткових 10,5м2 на сім’ю). Також надано пільги при оплаті житлово-комунальних послуг в розмірі 100% Олені Миколаївні Іванюк - мешканці муніципального будинку на вул. Є. Коновальця, 7/6 кв. 56.
Виділено кошти для адресної допомоги 55 політв’язням і репресованим, які перебувають на обліку в Дрогобицькому товаристві політичних в’язнів і репресованих, по 50 грн. кожному щомісяця. Надано адресну грошову допомогу одиноким інвалідам внаслідок загального захворювання в опалювальний період (січень-квітень, листопад-грудень) – інваліди І групи – по 100 грн., інваліди ІІ групи – 55 грн. і в неопалювальний період (травень-жовтень) – інваліди І групи – по 55 грн., інваліди ІІ групи – 35 грн.., кожному згідно із заявою та одночасним оформленням субсидії.
Виділено кошти для надання доплати до пенсії 88 воїнам УПА та 3 інвалідам УПА, що перебувають на обліку в Дрогобицькій міській Станиці Львівського Крайового Братства ОУН-УПА: по 150 грн.- воїнам УПА та по 200 грн. - інвалідам УПА щомісячно. 70 воїнам УПА, що перебувають на обліку в Стебницькому міському осередку Спілки політв’язнів України та Братстві ОУН-УПА, виплачуватимуть щомісяця по 100 грн. кожному.
Щомісячну грошову допомогу в розмірі 100 грн. отримуватимуть від Дрогобицької міської ради 50 багатодітних сімей згідно з списками і заявами станом на 01.01.2010 р.
Виділено адресну щомісячну грошову допомогу 326 інвалідам І групи внаслідок загального захворювання (лежачим) та по зору по 50 грн. кожному згідно з списками і заявами станом на 01.12.2009 р.
Шести інвалідам 1-2 груп та членам їх сімей, які перебувають у важкому матеріальному становищі, надано стовідсоткові пільги при оплаті житлово-комунальних послуг.
Внесено до переліку осіб, яким надано пільги при сплаті всіх нарахувань за комунальні послуги в розмірі 100%, трьох інвалідів Української Повстанської Армії, що мають посвідчення, видане обласною державною адміністрацією, та членів їх сімей, на всю загальну площу.
Витрати, пов’язані з наданням пільги, проводитимуться за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті на 2010 рік на пільги, що надаються населенню (крім ветеранів війни та праці) на оплату житлово-комунальних послуг і природнього газу ( КФК 091207).

Переглядів: 775 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0