Середа, 24.04.2024, 08:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Червень » 14 » 04 06 10 Дрогобицькі новини
20:01
04 06 10 Дрогобицькі новини
Магнітно-ядерний томограф, подарований Дрогобичу польським Саноком, планують ввести в експлуатацію в День міста
Сьогодні, 4 червня, у Дрогобичі на запрошення міського голови Миколи Гука перебувала делегація міста-побратима Санока, очолювана бурмістом Войцехом Блєхарчиком.
Обговорено питання щодо подальшої співпраці у справі встановлення у Дрогобицькій міській лікарні № 1 подарованого саноцьким Фондом охорони здоров’я магнітно-резонансного томографа «Resonex-5000» (МРТ). Нині проводяться процедури з його розмитнення. Планується до жовтня підготувати приміщення, змонтувати обладнання і 21 вересня - в День міста - магнітно-резонансного томографа «Resonex-5000» (МРТ) ввести в експлуатацію.
У складі делегації був розробник цього апарату із США, який гарантує його 10-річну експлуатацію, хоча ресурс цього апарату є набагато більший, а технічні та експлуатаційні можливості «Resonex-5000» є ефективні та невибагливі.
Поляки також поділилися досвідом створення і забезпечення функціонування Фонду охорони здоров’я, у який свої «цеглинки» вносять як бізнесові структури, так і мешканці міста.

Дрогобицький міський голова відвідав редакційні колективи і привітав журналістів з професійним святом
Сьогодні, 4 червня, Дрогобицький міський голова Микола Гук побував у колективах редакцій місцевих засобів масової інформації і привітав журналістів з професійним святом, яке вони відзначатимуть 6 червня.
У редакції газети «Галицька зоря», співзасновником якої є міська рада, він, зокрема, відзначив, що вона цікавою була тоді, коли гостро критикувала владу, зокрема міського голову. Журналісти пообіцяли міському голові виправитись і порадувати його новими критичними матеріалами про роботу влади. Слова подяки за добру роботу отримали від міського голови журналісти комунального радіо «Франкова земля», газети «Фортуна» та інших видань.

Дрогобич просить в облдержадміністрації кошти для ліквідації наслідків стихії
Сьогодні, 4 червня, в Дрогобичі відбулося засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації, на якій проаналізовано ситуацію, що склалася в місті внаслідок проливних дощів 31 травня, 1-3 червня.
За інформацією голови комісії з ТЕБ та НС Петра Суди, водою затоплені подвір’я, підвали, гаражі в мікрорайонах вулиць Стрийської, Плебанії, Зварицької, Є. Коновальця, майдану Злуки. Стихія повалила дерева, пошкодила лінії електропередач. Зі слів начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення виконавчого комітету міської ради Миколи Летнянчина, затоплень могло б бути набагато менше, якщо б була у належному стані зливна каналізація. Необхідно вкладати значні кошти, щоб привести до ладу каналізаційні колектори в мікрорайонах вул. Плебанія, Є. Коновальця. Самбірської. На жаль, цього року на реконструкцію колектора грошей нема.
На засіданні комісії прийнято рішення звернутись до обласної комісії з ТЕБ і НС з проханням виділити кошти для ліквідації наслідків стихійного лиха, яке спіткало дрогобичан.
На фото: Дрогобич потерпає від випадання сильних дощів.

У День захисту дітей сумівці спілкувалися з дітьми-інвалідами "Надії"
1 червня у День дитини юні активісти Дрогобицької громадської організації Спілки Української Молоді відвідали дітей з особливими потребами Добровільного товариства захисту дітей-інвалідів «Надія». Сумівці познайомилися із своїми ровесниками, охоче із ними співали пісні, провели цікаві ігри. Вони також познайомилися з творчими роботами, які так цікаво демонстрували нові друзі із товариства «Надія». А перелік їх був великий: силянки , намиста, розфарбовані пляшки-вази, тканинні писанки , картини. Ми були вражені талантом наших ровесників. Нові знайомі розповіли нам також під час чаювання про свої захоплення, здобутки, мрії. А ми у свою чергу також поділилися своїми планами на майбутнє. Ну що ж, посвяткували –і до праці: аби збулися наші мрії.
Ганна Николаїшин,
слухачка школи молодого журналіста "Галицькі зіроньки”, прес-секретар Дрогобицької громадської організації Спілка Української Молоді
Переглядів: 646 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0