Середа, 24.04.2024, 16:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Вересень » 6 » 06 09 10 Дрогобицькі новини
12:34
06 09 10 Дрогобицькі новини
Через халатність медперсоналу дрогобицького пологового будинку померла жінка
з дитиною в утробі
Сьогодні, 6 вересня, на оперативній нараді в дрогобицькій Ратуші міський голова Микола Гук повідомив про результати перевірки, яку провела в Дрогобичі комісія головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації за фактом трагедії – під час транспортування з дрогобицького пологового будинку до львівської лікарні померла жінка з дитиною в утробі.
Зі слів Миколи Гука, такого не було 12 років.
За інформацією Миколи Гука, комісія ГУ охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації виявила серйозні недоліки у роботі медичного персоналу пологового будинку. «Це найгірше, коли через халатність, неналежне виконання посадових обов’язків гинуть люди», - наголосив Микола Гук. За наслідками перевірки, звільнено з посад головного лікаря пологового будинку і його заступника з лікувальної роботи. Звільнено також медичних працівників, які припустилися грубих помилок під час лікування вагітної жінки.
Микола Гук зажадав від т.в.о. начальника відділу охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради дати пояснювальну записку з приводу трагедії, видав розпорядження про відкликання з відпустки начальника відділу, який також має написати пояснювальну записку, запропонував розглянути питання роботи пологового будинку на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Про пожежну безпеку і безпеку на водних об’єктах

3 вересня в Ратуші під головуванням Петра Суди відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому, зокрема, йшлося про заходи з підвищення пожежної безпеки в осінньо–зимовому періоді 2010 – 2011 років.
У доповідях і виступах наголошувалось, що з настанням осінньо-зимового періоду зростає інтенсивність використання опалювальних приладів, збільшується навантаження на електромережу, що може створювати пожежно-небезпечні ситуації, які призводять травматизму, загибелі людей. Виникнення надзвичайних ситуацій найчастіше відбувається через недотримання правил техніки безпеки при проведенні електрозварювальних робіт, використання відкритого вогню при розігріванні тепловодокомунікацій, несанкціоноване спалювання сухої трави, а також несправності внутрібудинкових ліній електромереж, необережне поводження з вогнем, особливо в житловому секторі.
Комісія зобов’язала департамент міського господарства виконавчих органів Дрогобицької міської ради (Ю. Кондратюк) активізувати роботу з виконання у 2010 році заходів «Програми поетапного проведення робіт з відновлення і капітального ремонту системи протипожежного захисту житлового будинку на вул. М. Грушевського, 170, на 2009 – 2012 роки», враховуючи, що в бюджеті розвитку міста передбачено 150 тис.грн. на реалізацію затвердженої Програми.
Керівники підприємств (в т.ч. потенційно-небезпечних), організацій, установ мають забезпечити на підпорядкованих об’єктах дотримання вимог Правил пожежної безпеки, стану протипожежного водопостачання (готовність до експлуатації в зимових умовах пожежних водоймищ та гідрантів, влаштування під’їзних шляхів до них, наявність покажчиків); справність електромереж, електрообладнання, систем автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння; проводити регулярні перевірки справності приладів опалення, чистку димарів та перевірку наявності в них тяги. Також акцентовано увагу керівників на необхідності забезпечення прибирання територій, очищення підвалів, горищ від легкозаймистих матеріалів, побутового сміття. Необхідно привести у повну готовність первинні засоби пожежогасіння, пожежної та пристосованої для пожежогасіння техніки, заборонити використання відкритого вогню для підігрівання комунікацій, користування саморобними приладами опалення, обігріву. Керівники повинні взяти під особистий контроль дотримання Правил пожежної безпеки при проведенні зварювальних, інших вогневих робіт. Необхідно завжди перед початком газоелектрозварювальних робіт проводити з виконавцями (з доведенням під розписку) додаткові інструктажі з дотримання заходів пожежної безпеки. До 20.09.2010 р. об’єктові комісії мають здійснити перевірки виробничих, складських, інших приміщень на предмет готовності до функціонування в зимовий період 2010-2011 року. На основі аналізу проведених перевірок усунути виявленні недоліки.
Керівникам навчальних закладів та керівникам гуртожитків, підпорядкованих навчальним закладам усіх рівнів акредитації мм. Дрогобича, Стебника, а саме: Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І Франка (В. Скотний), Дрогобицького нафтового технікуму (П. Янів), Дрогобицького механіко-технологічного коледжу (С. Яким), Дрогобицького професійного політехнічного ліцею (В. Ткач), вищого професійного училища № 19 (М. Ясінського), Стебницького професійного ліцею (С. Шемигон), Дрогобицької філії Національного університету «Львівська політехніка» (І.Андрусів), Приватного навчального закладу «Інститут управління» (М. Кушнір), Дрогобицького статистичного ліцею (Ф. Мазур), Дрогобицької філії ТзОВ «Медичне училище «Медик» (М. Лук’янченко) з метою попередження виникнення можливих надзвичайних ситуацій з людськими втратами, пов’язаних з пожежами, забезпечити відповідний рівень пожежної безпеки в навчальних закладах та гуртожитках, своєчасно виконання приписів Дрогобицького РВ ГУ МНС України в Львівській області.
Дрогобицькому РВ ГУ МНС України в Львівській області (В. Фок), департаменту міського господарства виконавчих органів Дрогобицької міської ради (Ю. Кондратюк), будинковим управам міста (№№ 1, 2, 3), КП ”Комбінат міського господарства” (М. Терлецький) доручено перевірити стан вказівників пожежних гідрантів, під’їздних шляхів і вказівників до пожежних водойм. Не допускати випадків ліквідації (закриття асфальтом тощо) пожежних гідрантів.
Керівники будинкових управ міста (№№ 1, 2, 3), інспекція благоустрою (Н. Марущак) мають забезпечити розміщення біля контейнерних майданчиків і в зонах відповідальності об’яв щодо заборони спалювання сміття та контроль за ситуацією; активізувати роботу щодо документального (фото, кінозйомка) отримання підтвердження порушень мешканцями міста з цього питання та доведення отриманих матеріалів до громади міста.
На засіданні також проаналізовано стан дотримання вимог законодавства власниками водних об’єктів та забезпечення Правил безпеки на водних об’єктах міста. Вирішено провести перевірку ТзОВ ”Тандем” на наявність та відповідність дозвільних документів щодо провадження діяльності у зоні водного об’єкту у тій формі, що відбувається. Відповідальних за водні об’єкти на підпорядкованих територіях (в т.ч. власників, орендарів) зобов’язано ще раз перевірити підпорядковані водні об’єкти на предмет їх якісної охорони, наявності огорожі (де необхідно), наявності встановлених в достатній кількості, видимих вдень і вночі, табличок про заборону купання. Провести інструктажі з особовим складом об’єктів щодо Правил поведінки та користування водними об’єктами. Підготувати підпорядковані водні об’єкти, відповідно до вимог законодавства, до функціонування в осінньо-зимовий період.
Департамент міського господарства (Ю. Кондратюк), КП ”Дрогобичводоканал” (Р. Шагала), будинкові управи міста (№№ 1, 2, 3), КП ”Комбінат міського господарства” (М. Терлецький) мають провести очищення русел річок, які проходять через місто, від кущів, дерев, щоб забезпечити проходження води під час дощових паводків.
Завтра в Дрогобичі політики шукатимуть шляхи виходу міста з кризи
Завтра, 7 вересня, за ініціативою Коордиційної ради Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини дрогобицький політикум збереться на відкрите засідання під гаслом «Дрогобич в небезпеці». Про це повідомив голова Координаційної ради, депутат Львівської обласної ради Михайло Ваврин.
З його слів, до участі в засіданні запрошено Громадянський форум Дрогобиччини, громадське об’єднання «Відродження», керівників політичних партій, які мають намір брати участь у виборах, громадськість міста та представників ЗМІ. Засідання проводиться з метою пошуку шляхів виведення Дрогобича з кризи, об’єднання зусиль навколо вирішення проблем міста та узгодження дій під час проведення виборів.
 
Про надання житлових субсидій в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги
З метою надання державної підтримки найменш захищеним сім’ям і громадянам в умовах підвищення оплати за житлово-комунальні послуги суттєвою підтримкою залишається житлова субсидія. Житлова субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла, наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного (житлового) кооперативу, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Цей вид допомоги залежить від вартості плати за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання з урахуванням пільг, майнового стану сім’ї та її спроможності сплачувати послуги в повному розмірі. Право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.
З 1 серпня 2010 року відсоток платежу становить:
- 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу – для сімей, які складаються тільки із непрацездатних громадян;
- 15 відсотків – для сімей, до складу яких входять працездатні особи.
Призначається житлова субсидія за спрощеним механізмом, який передбачає надання заявником заяви та декларації про доходи та майновий стан сім’ї, а також доходи всіх працездатних членів сім’ї за 6 місяців до місяця звернення.
Тим сім’ям, які вже користуються даним видом державної допомоги, перерахунок її розміру з 1 серпня 2010 року здійснено в автоматичному режимі.
При призначенні житлової субсидії враховується майновий стан громадян. Субсидія призначається власнику житлового приміщення, який має бути зареєстрований в цьому приміщенні.
 Для призначення житлової субсидії громадянам необхідно звернутись до відділу прийому громадян управління праці та соціального захисту населення за адресою: м.Дрогобич, майд. Ринок,1. каб.№1,8,11 (приміщення Дрогобицької міської ради), або отримати більш детальну інформацію по телефонах "гарячої лінії”:
 3-57-80, 41-06-14, 2-00-94.
Поряд з тим повідомляємо, що субсидія не призначається, коли:
- серед зареєстрованих на житловій площі є працездатні особи, які не працюють, не вчаться, не перебувають на обліку у службі зайнятості як такі, що шукають роботу;
- у володінні зареєстрованих на житловій площі або членів їх сімей є додаткове житлове приміщення та більше ніж одного автомобіля, транспортного засобу (механізму);
- житлове приміщення (будинок) здано за договором у найм або в оренду;
- житлове приміщення (будинок) придбане не більше року тому.
Підготовлено за інформацією управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради
 
Запитання і відповіді про субсидії
Соціальний захист малозабезпечених родин у разі підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги забезпечується шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді житлових субсидій. Пропонуємо увазі читачів відповіді на запитання мешканців Дрогобича, підготовлені управління праці і соціального захисту населення.
Хто має право на призначення житлової субсидії ?
Право на призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуг у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу (10 чи 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу). Субсидія призначається уповноваженому власнику ( співвласнику) житла, наймачу державного та громадського фонду, членові житлово-будівельного ( житлового) кооперативу, власнику ( співвласнику) житлового приміщення, на якого відлкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.
Скільки сплачує за комунальні послуги отримувач субсидії?
Сім’ї, яким призначена житлова субсидія, сплачують за житлово-комунальні послуги в межах норми володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування комунальними послугами 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу. Сім’ї пенсіонерів та інших непрацездатних громадян –10 % середньомісячного сукупного доходу сім”ї, сім’ї, до складу яких входять неповнолітні діти, інваліди I та II групи, сплачують за послуги 10 відсотків їх середньомісячного сукупного доходу, якщо розмір їх доходу на одну особу не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.
Чи враховується при призначенні субсидії майновий стан сімей?
При призначенні житлової субсидії враховується майновий стан громадян. Зокрема, субсидія не призначається, коли:
- серед зареєстрованих на житловій площі є працездатні особи, які не працюють, не вчаться, не перебувають на обліку у службі зайнятості як такі, що шукають роботу;
- у володінні зареєстрованих на житловій площі або членів їх сімей мають у сукупності більше ніж одне житлове приміщення, загальна площа яких у сумі перевищує встановлені норми володіння чи користування загальною площею житла;
- у володінні зареєстрованих на житловій площі або членів їх сімей більше одного автомобіля, транспортного засобу ( механізму);
- житлове приміщення (будинок) здано за договором у найм або в оренду;
- житлове приміщення (будинок) придбане не більше року тому;
- будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидій здійснив купівлю земельної ділянки, квартири ( будинку), автомобіля, транспортного засобу ( механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку тощо або оплатив послуги з навчання, будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу ( механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв”язку тощо, крім житлово-комунальних послуг у межах норм споживання та медичних послуг, пов”язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб;
-під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов сім”ї державним соціальним інспектором з”ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без оформлення трудових відносин у встановленому порядку; отримує дохід від утримання худоби, птиці, інших тварин, дохід від народних промислів, використання наявної сільськогосподарської техніки, вантажної машини, мікроавтобуса тощо. Куди звернутись, які документи надати? Для призначення житлової субсидії громадянам необхідно звернутись до органів праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (у сільській місцевості – до уповноваженого сільської ради) та надати такі документи: для працездатних громадян заяву та довідки про доходи кожного із зареєстрованих та декларацію про їх доходи і майновий стан, для непрацездатних заяву та декларацію про майновий стан. У разі наявності заборгованості з платежів за житлово-комунальні послуги станом на 01.12.2006року субсидії призначаються за умови укладення громадянином з підприємством-надавачем житлово-комунальних послуг договору про реструктуризацію заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги згідно з Порядком погашення реструктуризованої заборгованості. Заборговангість, що утворилася пізніше при визначені права на субсидію не враховується.
Наслідки подання громадянами неповних/недостовірних даних
Громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру. При виявленні фактів подання громадянами неповної або невірної інформації про доходи та майновий стан:
 - припиняється надання допомоги з місяця, у якому виявлено порушення;
- суми допомоги, перерахованих надміру повертаються органу, який її призначив; У разі неповернення отримувачами допомоги надміру нарахованих сум добровільно у встановлені терміни, управління стягує такі кошти шляхом подання позовної заяви до суду.
При виявленні у діях громадян ознак злочину управління подає відомості та наявні матеріали до правоохоронних органів. До осіб, які свідомо подали неправильну інформацію про доходи, недійсні (фальшиві) довідки з неіснуючих на момент їх видачі підприємств або з підприємств, на яких відповідні особи не працювали на момент видачі довідки, можуть бути застосовані адміністративні та кримінальні санкції у відповідності з статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінального кодексу України.
 Призначення субсидій при наявності індивідуальних засобів обліку житлово-комунальних послуг
Якщо обсяг витрачання газу, води, електричної та теплової енергії вимірюється засобами їх обліку, то розмір субсидії для відшкодування їх оплати розраховується, виходячи з фактичного споживання послуг, але не більше від установлених норм споживання. При цьому фактичне споживання послуг визначається за термін дії попередньої субсидії, а в разі першого звернення - за попередній термін, що дорівнює терміну, на який призначається субсидія.
Призначення субсидії особі, що перебуває у шлюбі і мешкає з чоловіком за різними адресами
Якщо особа, що перебуває в шлюбі, проживає окремо від чоловіка (дружини) сама або з неповнолітніми дітьми, на яких не отримує аліментів (за рішенням суду або за домовленістю), і є уповноваженим власником, співвласником або наймачем житла, на якого (яку) відкрито особовий рахунок, субсидія призначається лише на норму володіння чи користування житловою площею без врахування додаткових 10,5 кв. метра на сім'ю. У разі коли разом із заявою про призначення субсидії надаються відомості про виплати на утримання неповнолітніх дітей, які не можуть бути меншими, ніж встановлено законодавством, субсидія надається на загальних підставах.
Чи вигідно громадянам економати витрачання послуг? Чи вплине це зменшення розміру субсидії?
Зменшення розміру обов’язкової частки плати за умови їх економного використання провадиться лише при повторному підтвердженні права на призначення субсидії. Якщо обсяг витрачання води, газу, тепла та електроенергії вимірюється індивідуальними засобами їх обліку, то при повторному підтвердженні права на отримання субсидії на наступний термін розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг ( 15 чи 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб) зменшується на 2 відсотки, але не більше 6 відсотків відповідно за кожні 10 відсотків зменшення загальної суми вартості фактично використаних послуг у попередньому періоді проти їх вартості за встановленими нормами споживання. Не враховується зменшення загальної суми вартості фактично використаних послуг за рахунок відсутності окремої послуги, наявності колективних ( будинкових, квартальних тощо ) засобів обліку.
Терміни надання субсидії
Після подання заяви громадяни можуть протягом місяця донести необхідні документи. Рішення про призначення (непризначення) субсидій приймається протягом десяти днів після подання всіх необхідних документів. Субсидія призначається починаючи з місяця надходження заяви. Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 6 місяців. У разі, якщо за опалення громадяни сплачують протягом опалювального періоду, субсидія призначається на цей період. Якщо у житловому приміщенні зареєстровані і проживають тільки пенсіонери, які не працюють, та інші непрацездатні громадяни, джерелом існування яких є лише доходи від особистого селянського господарства, пенсія та інші соціальні виплати, субсидія за їх бажанням призначається на дванадцять місяців.
При зміні тарифів
У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги: перерахунок діючих субсидій провадиться без звернень громадян з місяця, в якому відбулась зміна тарифів; нові субсидії призначаються протягом двох місяців з часу підвищення розміру платежів (з метою уникнення черг громадян, які звертаються за призначенням субсидій). Органи праці та соціального захисту населення з метою своєчасного призначення житлових субсидій та запобігання утворенню черг в період інтенсивного звернення громадян забезпечать щоденний та в зручний для населення час прийом громадян, які звернулися за наданням такої допомоги.
 
Дрогобицькі правоохоронці привітали дітей "Оранти" з початком навчального року

Напередодні нового навчального року начальник Дрогобицького міського відділу ГУ МВСУ у Львівській області полковник міліції Мирон Заріцький привітав із традиційним вересневим святом першого дзвоника вихованців підшефного Дрогобицького будинку інтернату.
Стало доброю традицією для керівництва Дрогобицького міського відділу відвідувати та піклуватися про знедолених дітей – вихованців підшефного будинку – інтернату в м. Дрогобичі. "Для цих дітей головне – постійна увага та людське тепло, - зазначив Мирон Михайлович.
Правоохоронці привітали дітей з Днем навчального року та вручили дітям шкільні приладдя. Дитячі посмішки стали найкращою подякою працівникам Дрогобицького міського відділу.

Кримінальна хроніка
27.08.2010 року в Дрогобицький міський відділ звернувся мешканець міста Стебника (1975 року народження), який повідомив, що у нього викрали мобільний телефон та документи, а саме паспорт та посвідчення водія. В ході проведення оперативно-розшукових дій дільничний інспектор Дрогобицького міського відділу капітан міліції Кімакович Микола затримав громадянку (1970 року народження), яка вчинила крадіжку.
Злодійка не притягувалась до кримінальної відповідальності, про те «працювала досить вміло» і мала певну практику. Певна річ, що «жертва» повинна була бути на підпитку тоді набагато менше зусиль необхідно докласти та і місця вибирала вдало для «полювання» на особливий тип клієнтів. Викрадені речі громадянка збувала на ринку, але цього разу злодійці не пощастило.
На даний час Дрогобицьким міським відділом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 185 Кримінального кодексу України.
Наталія Постойко
ВЗГ Дрогобицький МВ ГУМВСУ
у Львівській області

Переглядів: 1853 | Додав: vvp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0