Субота, 20.04.2024, 05:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2011 » Лютий » 7 » 07 02 11 Дрогобицькі новини
15:54
07 02 11 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі воїнам УПА щомісяця доплачуватимуть до пенсії по 150 грн
На сесії Дрогобицької міської ради прийнято рішення, відповідно до якого виділено кошти для надання доплати до пенсії 84 воїнам УПА та 2 інвалідам УПА, що перебувають на обліку в Дрогобицькій міській станиці Львівського крайового братства ОУН-УПА по 150 грн. та по 200 грн. інвалідам УПА щомісячно.
Отримають адресну допомогу 55 політв’язнів і репресованих, які є на обліку в Дрогобицькому товаристві політичних в’язнів і репресованих, по 50 грн. щомісяця. Доплату до пенсії матимуть 60 воїнів УПА, що є на обліку в Стебницькому міському осередку Спілки політв’язнів України та Братстві ОУН-УПА, по 100 грн. кожному щомісяця.
Виділено адресну щомісячну грошову допомогу 326 інвалідам І групи внаслідок загального захворювання (лежачим) та по зору - по 50 грн. кожному. Буде надано грошову допомогу одиноким інвалідам І групи внаслідок загального захворювання в опалювальний період (січень-квітень, листопад-грудень) – по 100 грн., в неопалювальний період (травень-жовтень) – 55 грн. кожному згідно із заявою та одночасним оформленням субсидії.
Отримають допомогу і одинокі інваліди ІІ групи внаслідок загального захворювання - в опалювальний період (січень-квітень, листопад-грудень) – 55 грн., в неопалювальний період (травень-жовтень) – 35 грн., згідно із заявою та одночасним оформленням субсидії. Також надано пільги при оплаті житлово–комунальних послуг таким категоріям громадян: двом і більше непрацюючим інвалідам, які зареєстровані за одним місцем проживання, та один з яких є інвалід 1 групи, враховуючи дітей-інвалідів віком до 18-ти років – 100%; двом і більше непрацюючим інвалідам, які зареєстровані за одним місцем проживання, незалежно від групи та категорії інвалідності, враховуючи дітей-інвалідів віком до 18-ти років – 50%; вдовам політв’язнів, які не одружилися вдруге (на одну особу) – 50%. Пільги вищезазначеним категоріям громадян надано в межах норм користування – 21м2 на особу (без врахування додаткових 10,5м2 на сім’ю).
 
У Стрию Богдану Баху рівних не було
Наш знаний краянин Богдан Бах став переможцем регіонального турніру з настільного тенісу пам’яті відомого майстра спорту Ярослава Стеблини. Турнір відбувся минулої суботи у Стрию. У змаганнях брали участь спортсмени зі Стрия, Львова, Миколаєва, Трускавця та Дрогобича. Богдан Бах у напруженій боротьбі здобув перемогу, подолавши чемпіона змагань пам’яті Мар’яна Болонного Юрія Полякова.
Добре на цих змаганнях також виступив дрогобичанин Юрій Дацюк, який завоював бронзову нагороду.
 
Міський голова Дрогобича прозвітує перед громадою про 100 днів своєї роботи
У вівторок, 22 лютого, в міському Народному домі ім. І.Франка відбудеться звіт міського голови Олексія Радзієвського перед громадою про результати роботи за 100 днів і концерт. Початок о 17 годині.
 
У Дрогобичі 35% підприємців працює в тіні
План надходжень до міського бюджету у січні виконано лише на 75,2%. Про це сьогодні, 7 лютого, на оперативній нараді у Ратуші повідомив міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський. За його словами, однією з причин такої ситуації є недостатня робота виконавчих структур, брак системності та ґрунтовності у роботі. Як зазначив Олексій Радзієвський, близько 35% підприємців працює в тіні, мотивуючи це, зокрема, великим навантаженням перед пенсійним фондом, через що втікають від прозорої виплати зарплати. Олексій Радзієвський доручив начальникові відділу економіки Роману Корпану впорядкувати роботу з вдосконалення сплати податків та посилити контроль за діяльністю суб’єктів підприємницької діяльності.
 
Дрогобицький мер планує підняти економіку Дрогобича, підтримуючи місцевого виробника
Сьогодні, 7 лютого, міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський закликав розпорядників бюджетних коштів дотримуватися стратегічних підходів у своїй діяльності, спрямованих на підтримку місцевого виробника. Зокрема, закуповувати меблі не іноземного виробництва, а на дрогобицькому підприємстві УТОГ «Карпати». З його слів, це підприємство оснащене сучасною деревообробною технікою і там працюють висококваліфіковані спеціалісти. «Бюджетні кошти повинні використовуватися раціональним шляхом для підняття економіки Дрогобича», - підсумував він. Нагадаємо, УТОГ «Карпати», на якому працює близько 100 людей, є спеціалізованим підприємством для людей з вадами слуху і мови.
 
У Дрогобичі розгортають наступ на продаж алкоголю у нічний час
Рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час буде виконуватися і ніхто не може розраховувати на покровителів. Оскільки покровителі інформують про перевірки, які ми проводимо – знайдемо інші шляхи і таки забезпечимо порядок, - про це сьогодні, 7 лютого, на оперативній нараді у Ратуші повідомив перший заступник міського голови Дрогобича Олександр Коростельов. Минулого тижня за участю працівників міліції, податкової інспекції та працівників відділу економіки виконавчого комітету Дрогобицької міської ради було проведено рейд з виявлення порушень рішення виконавчого комітету про заборону продажу алкоголю у нічний час. Зі слів Олександра Коростельова, під час перевірки на торговельних закладах зафіксовано вивіски з написом «З 22.00 до 08.00 алкоголь не реалізовується», яких до перевірки не було. У двох закладах було виявлено торгівлю алкоголем у заборонений час, про що складені акти, які розглянуть на засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради. Нагадаємо, рішення «Про заборону торгівлі алкогольними напоями у закладах торгівлі та громадського харчування міста Дрогобича у нічний час» було прийнято у 2008 році. Рейд за участю працівників міліції, податкової інспекції та працівників відділу економіки виконавчого комітету виконавчого комітету Дрогобицької міської ради був проведений вдруге.
Переглядів: 471 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0