Четвер, 28.03.2024, 22:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Вересень » 9 » 09 09 10 Дрогобицькі новини
10:01
09 09 10 Дрогобицькі новини
Богданові Баху - 60
Сьогодні заступникові міського голови з питань житлово-комунального господарства Бахові Б.Й. виповнюється 60 років. Ювіляра привітав міський голова Микола Гук.
Подаємо текст привітання:
 
 Шановний Богдане Йосиповичу!
 Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого славного ювілею – 60-річчя від Дня народження!
 На широкій ниві Вашого життя щедро колоситься збіжжя. Розвіюючи сизий вересневий туман, потайки підкрадається 60. Це – пора першого урожаю, час, коли можна оглянутися назад, щоб набратися сили і йти далі.
 На ниві стоптаними стежками пролягли прожиті роки, налиті зерном мудрості, досвіду, щирої людської доброти, любові та поваги до людей. Ви належите до тої невеликої горстки людей, яких у житті не манять посади, влада та визнання. Займаючи керівні посади впродовж багатьох років, Вам ніколи не була притаманна харизма жорсткого та грізного керівника. Ви зачаровуєте людей своєю простотою та відкритістю, великодушністю, врівноваженістю, вмінням тактовно знайти компроміс, бажанням допомогти кожному. Як керівник екологічної інспекції Ви були зачинателем багатьох добрих справ, важливих проектів, спрямованих на поліпшення екологічного благополуччя нашого міста. З професіоналізмом Ви підходите до розв’язання проблем міста, працюючи заступником міського голови. Прийміть щиру подяку від дрогобицької громади.
 Бажаємо Вам здоров'я, успіхів у праці, злагоди і щастя у родині.
 Нехай рястом добра і надії вкривається Ваша життєва стежина, хай радість надихає крилатий лет душі. Хай багатими на покоси любові та щедрими на тепло сонця будуть літа Вашої долі!
 Хай Всевишній дарує Вам свою ласку і опіку, а Мати Божа хоронить під своїм Святим омофором!
 Міський голова                      Микола Гук
9 вересня 2010 року
 
У Дрогобичі відбудеться Всеукраїнська конференція анонімних алкоголіків
11-12 вересня в Дрогобичі проходитиме Вееукраїнська конференція анонімних алкоголіків, участь у якій якій візьмуть і закордонні представники. Програмою, зокрема, передбачені виступи залежних від алкоголю людей, які поділяться досвідом, як вони стали алкоголіками та розповідять про свій шлях до видужання. На конференції будуть присутні також члени сімей алкоголіків, які пройшли через всі випробування і завдяки програмі «12 кроків» спонукали своїх близьких до одужання.
Це вже третій такого рівня захід у місті Котермака, хоча група анонімних алкоголіків існує всього чотири роки. До 2006 року таких спільнот у Дрогобичі не було.
Організувала групу одна із дрогобичанок, яка пройшла курс реабілітації від алкогольної залежності в Полтаві. Під час проходження цього курсу їй порекомендували відвідувати групу взаємодопомоги анонімних алкоголіків (АА). Вона на собі відчула, якою сильною може бути підтримка тих, хто тебе розуміє, й створила таку ж групу в нас спільно з чоловіками та жінками, які проходили реабілітацію від алкогольної та наркотичної залежності в реабілітаційному центрі "Назарет» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Тепер - це самостійна організація, яка проводить свої зібрання чотири рази в тиждень на вул. Трускавецькій, 67 у приміщенні консультатативного пункту "Довіра".
Довідка. Рух анонімних алкоголіків започатковано у 1935 році в США, в часи «великої депресії». А зараз товариство налічує більше 5-ти мільйонів членів в більш ніж 150 країнах світу. Поява такої групи в Дрогобичі - вагома подія. Ніхто не може назвати кількість людей, які потрапили в пастку зеленого змія чи наркотичного дурману, та всі знають: їх багато. Завдяки розробленій анонімними алкоголіками програмі «12 Кроків» люди повертаються до повноцінного життя, намагаються вести здоровий спосіб життя. В цьому співтоваристві чоловіки і жінки діляться один з одним своїм досвідом, силами та надією на те, що вони вирішать цю проблему. Стати членом цього товариства може кожен, хто прагне кинути пити. За членство в АА немає плати. Товариство фінансово незалежне завдяки добровільним внескам членів. Товариство не пов’язане з будь-якими сектами, релігіями, організаціями, політикою не займається. Воно не засуджує чи схвалює будь-які проблеми, що не стосуються видужання. Головна мета — бути тверезими та допомагати іншим позбавитись від алкоголю. Завдяки розробленій анонімними алкоголіками програмі «12 кроків» - люди повертаються до повноцінного життя, намагаються вести здоровий спосіб життя. В цьому співтоваристві чоловіки і жінки діляться один з одним своїм досвідом, силами та надією на те, що вони вирішать цю проблему. Стати членом цього товариства може кожен, хто прагне кинути пити. За членство в АА немає плати. Товариство фінансово незалежне завдяки добровільним внескам членів. Товариство не пов’язане з будь-якими сектами, релігіями, організаціями, політикою не займається. Воно не засуджує чи схвалює будь-які проблеми, що не стосуються видужання. Головна мета — бути тверезими та допомагати іншим позбавитись від алкоголю.
 
У Дрогобичі штрафами виховуватимуть керівників, які не уклали угоди на вивезення сміття
У Дрогобичі 106 підприємств, установ і організацій і 1500 власників садиб не уклали угоди з КП «Комбінат міського господарства» на вивезення твердих побутових відходів, - повідомив  міський голова Микола Гук.
З його слів, від цього підприємство щомісяця недобирає приблизно 50 тис.грн. У той же час йому не вистачає коштів для придбання пального і запасних частин для автомобілів. «Нагадування про необхідність укласти угоди на вивезення сміття керівники ігнорують, тому змушені вдатись до виховання адміністративними методами, - каже Микола Гук. – З усіма, хто відмовляється платити за вивезення за вивезення твердих побутових відходів, тепер працює адмінкомісія, яка має в своєму розпорядженні такий дієвий засіб впливу як штраф».
 За інформацією Миколи Гука, у Дрогобичі відповідним службам доручено відстежувати, хто з людей, замість того, щоб нести сміття на контейнерні майданчики, залишають його під сусідніми під’їздами будинку, живоплотами, біля доріг чи в інших місцях, створюючи стихійні сміттєзвалища. Порушників правил благоустрою міста також «пропустять» через адмінкомісію.
 
Усі – на ярмарок!
11 і 19 вересня у м.Дрогобичі на вул. Володимира Великого (від перехрестя П.Орлика до перехрестя вул. В.Винниченка) відбудеться ярмарок продажу сільськогосподарської продукції за цінами виробника. Ярмарок триватиме з 7 до 13 години. Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради, Дрогобицька райдержадміністрація запрошують усіх виробників сільськогосподарської продукції Дрогобицького та сусідніх районів взяти участь у ярмарку.
Контактні телефони у Дрогобичі: 2-25-45, 3-56-80.
 
Щоб не допустити до влади «пришельців з минулого», дрогобицькі демократи висунуть єдиного кандидата в мери
 Представники національно-демократичних сил Дрогобиччини, яких Координаційна рада зібрала на розширене засідання для обговорення політичної ситуації в місті напередодні місцевих виборів висловились за необхідність об’єднатися навколо єдиного кандидата від демократичного табору. Як наголосив Почесний громадянин Дрогобича професор Михайло Шалата, є загроза того, що саме в Дрогобичі може повторитися варіант президентських виборів, тому, на його думку, необхідно іти на вибори зі спільним кандидатом. . Знаючи, як в демократичному таборі важко дійти згоди щодо єдиного кандидата, ще один Почесний громадянин міста професор Омелян Вишневський запропонував вирішити це питання методом виборів Папи Римського – зачинити всіх претендентів в якомусь приміщенні і не випускати доти, поки з комина не піде дим. Також пропонувалось, щоб претенденти на посаду міського голови презентували свої програми на зборах міських партійних організацій, які за підсумками зустрічей мали б визначитись кого підтримує кожна з них. Хто з претендентів залучиться підтримкою найбільшої кількості партій, той мав би стати єдиним кандидатом від демократичних сил. Голова Координаційної ради Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини, депутат Львівської обласної ради Михайло Ваврин вважає, що перший крок до пошуку компромісу зроблено і вірить в те, що демократичні сили підійдуть до виборів міського голови з єдиною кандидатурою. До речі, на цьому ж зібрані Громадянський форум Дрогобиччини запропонував об’єднуватися навколо молодого ініціативного керівника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали.
 
Пряма телефонна лінія з керівником дрогобицької освіти
У середу, 15 вересня, з 11.00 до 12.00 відбудеться пряма телефонна лінія з начальником відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Сушком Петром Ярославовичем. Свої запитання ви можете ставити за телефоном 2-17-50


Переглядів: 623 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0