Четвер, 18.04.2024, 20:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Червень » 14 » 11 06 10 Дрогобицькі новини
20:19
11 06 10 Дрогобицькі новини
Творчий дебют фотомисткині Лєни Михайленко
У Дрогобичі в Палаці мистецтв музейного комплексу «Дрогобиччина» відкрито персональну виставку яскравої фотомисткині Лєни Михайленко. Це її перша персональна виставка.
Тут експонуються твори, які виконані в захоплюючій техніці синтезу живопису та фото. Роботи вражають яскравими барвами різноманітністю сюжетів, сміливими задумами. У них – глибина почуттів, живий погляд на життя. Мисткиня дивує глядачів тим, що біля нас і показує, що в кожному з нас є неповторна краса, яку лише слід побачити.
Зі слів завідувачки відділом етнографії та побуту музейного комплексу Надії Кікти, при створені фотокартин художниця використовує hand painted photography, тобто вручну розмальовану фотографію з використанням олійних фарб. «Це рідкісна техніка, яку мало хто застосовує в Україні, вона більше відома в Європі, – каже Надія Кікта. – Твори мисткині – не просто фотографія, яка фіксує певну мить, а творча інтерпретація дійсності в уяві автора: чи це портрет, чи сюжетні твори в авангардному стилі – всі вони мають свій внутрішній зміст, свою філософію».
 
Довідка. Лєна Михайленко народилася у м. Дрогобичі. За освітою – економіст. Протягом шести років працювала на приватному підприємстві на посаді бухгалтера у м. Дрогобичі. Спеціальної мистецької освіти не має. Фотографією почала займатися з 2007 р., закінчивши курси фотомистецтва у Львівській Арт – студії «Вище Неба». З 2008 р. працює у Львівській Дизайн-студії в якості фотографа photoshop дизайнера.
Займається постановочною фотографією, але найважливіше місце в її творчості займає Арт-фото і фото картини. Мисткиня співпрацює з обдарованим трускавецьким художником Андрієм Бердалем. Минулого року Л. Михайленко та А. Бердаль створили спільний проект «Від предків до нащадків. Лемківщина…», де намагаються пробудити історичну пам’ять, дещо привідкрити завісу таємничості цього, такого близького за духом та далекого по відстані, етносу.
Незважаючи на молодість, художниця має своє творче обличчя, яскраву індивідуальність, про це свідчить її участь у колективних фотовиставках не тільки в Україні, але й за кордоном: Польщі, Чехії, Канаді, Греції. Нещодавно одна з її фотокартин зайняла призове місце на міжнародному фотоконкурсі у Києві.

Щецинське відділення об’єднання українців у Польщі знову передало Дрогобичу подарунок
Вчора, 10 червня, президент Благодійного фонду ім. І. Франка Леся Ратинська передала виконувачу обов’язків головного лікаря Дрогобицького онкодиспансеру Омелянові Кустрі 6 інфузійних помп, велику кількість медичних рукавиць та масок. Цей подарунок онкодиспансер отримав від Щецинського відділення Об'єднання українців у Польщі, очолюваного Іваном Сирником
Нагадаємо, нещодавно інфузійні помпи Леся Ратинська передала також інфекційному відділенню дитячої лікарні. Міський голова Микола Гук подякував українцям Польщі за цінний дарунок, а також відзначив старання президента Благодійного фонду «Посвіт» ім. І.Франка Лесі Ратинської, яка докладає зусиль, щоб прислужитися громаді. Зокрема, БФ «Посвіт» опікується зразковим вокально-хореографічним ансамблем «Верховинка» міського Народного дому ім. І.Франка, його поїздками на міжнародні фестивалі і конкурси української пісні та танцю.

Переглядів: 763 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0