П`ятниця, 26.04.2024, 11:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Жовтень » 12 » 12 10 10 ПРОДОВЖЕННЯ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ МИКОЛИ ГУКА
12:56
12 10 10 ПРОДОВЖЕННЯ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ МИКОЛИ ГУКА
Теплоенергетика:
- побудовано та введено в експлуатацію нові економічні та ефективні котельні для ДЮСШ на вул. А.Сахарова, для музичної школи №2 та ліцею; для лікарняного містечка, для ЗОШ №5;
- КП «Дрогобичтеплоенерго» реконструйовано котельні на вулицях О.Нижанківського,3, Д. Галицького,7 , М.Грушевського,169 , Вол. Великого, 14, Зварицькій,79;
- реконструйовано обладнання систем обліку котелень на вулицях О.Нижанківського,3, Д. Галицького,7, Св. Юра,23, Шевченка,23;
- модернізовано насосне обладнання котельні на вул. М.Грушевського , котельні на вул. Б. Лепкого,9;
- реконструйовано теплові мережі на вул. Б. Лепкого,9, Самбірській,84, Лесі Українки,76, мікрорайону вул. М.Грушевського-Вол. Великого.
Освіта:
- з 2006 р. реконструйовано чи капітально відремонтовано ЗОШ №1, ЗОШ №2, ЗОШ №10, покрівлі ЗОШ №17, ЗОШ №3, ЗОШ №7, ЗОШ №11, ЗОШ №14, ЗОШ №15, ЗОШ №16, гімназії; дахи та будівлі дитячих установ: №2, №11, №15, №28, № 29, №30;
- комп’ютеризовано усі школи;
Капітальне будівництво:
- з 2006 р. по травень 2010 р. здано в експлуатацію 957 квартир, загальною площею 59225 м2, прийнято до експлуатації 344 індивідуальні житлові будинки;
- продовжується будівництво житлових мікрорайонів на вул. А.Шептицького, П.Орлика, Є. Коновальця, прибудова ЗОШ №5, водовідведення району Млинки, реконструкція великого плавального басейну ДЮСШ на вул. А.Сахарова; площі Ринок; ДМЛ №1.
Водопостачання та водовідведення:
Постійно велася реконструкція систем енергоживлення водозаборів „Гірне” та «Уріж», насосних станцій, укріплення та відновлення свердловин, заміна водопровідних мереж на вулицях Будівельній, Нафтовиків, Лесі Українки, І. Франка, пл. Ринок.
Охорона здоров’я:
- куплено 2 машини швидкої допомоги;
- реконструйовано приміщення для встановлення мамографа у лікарні №3, лабораторію міської лікарні № 5, дах дитячої лікарні, будівлі станції швидкої допомоги, психоневрологічного відділення, патологоанатомічного відділення; дах харчоблоку та пральню міської лікарні №1;
- збудовано котельню лікарняного містечка на вул. А.Шептицького.
Культура:
- набув статусу муніципального унікальний ансамбль скрипалів «Срібні струни»;
- відкрито туристичний маршрут на вежу Ратуші;
- реконструйовано покрівлю та фасад музичної школи № 1, Народний дім імені Івана Франка, теплові мережі бібліотеки-філіалу №1 на вул. М. Грушевського, музей «Бойківська ікона», читальний зал центральної бібліотеки ім. В. Чорновола, теплові мережі історичного та природознавчого відділів музею «Дрогобиччина».
Фізкультура та спорт:
- на вул. Самбірській (біля СОЦ «Еней») та вул. Б. Лепкого (біля гімназії) встановлено вуличні тренажери;
- встановлено футбольне поле зі штучним покриттям на вул. П.Сагайдачного;
- вперше закуплено 9 велосипедів для велошколи «Медик».
Міжнародна діяльність:
- підписано угоди про партнерські стосунки з містами Сяноком (Польща), Ліпіком (Хорватія), Банська-Бистриця (Словаччина);
- за підтримки Фонду здоров’я «Шпиталь в Сяноку» Дрогобич отримав ядерно-магнітний резонанс, два апарати гемодіалізу, медичне обладнання для Стебницької міської лікарні;
- 25 тис. марлевих пов’язок під час пандемії грипу отримано від усіх міст побратимів з Польщі;
- нещодавно підписана угода з м. Сяноком про реалізацію проекту «Розвиток системи туристичної інформації в мм. Сянок та Дрогобич», який реалізовуватиметься в рамках програми транскордонного співробітництва. Сума реалізації проекту в Дрогобичі становить 1 550 тис.грн. Кошти на реалізацію проекту, який стартує на початку 2011 року, надає Євросоюз.
У м. Стебнику нами забезпечувалось виконання делегованих повноважень держави в галузі охорони здоров’я, освіти, культури та соціального захисту. З цими обов’язками ми справились. Зазначу також, що з бюджету Дрогобича направлялись кошти на реконструкцію приміщень низки об’єктів м. Стебника: будівлі Народного дому, даху музичної школи, міської лікарні, загальноосвітніх шкіл №6, № 7, №11 та №18, дитячого садка та низки інших.
Соціальна сфера:
- надавалася фінансова допомога громадським організаціям Центру Милосердя, Товариству сприяння хворим на цукровий діабет, Товариству дітей – інвалідів «Надія» (Дрогобич і Стебник), Дрогобицькій та Стебницькій станицям Братства ОУН-УПА, Дрогобицькій асоціації інвалідів та іншим;
- у місті вже пристосовано 52 об’єкти до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями;
- для 400 одиноких громадян похилого віку та інвалідів здійснюється надомне обслуговування;
- запроваджено єдине дозвільне вікно для обслуговування соціально незахищених верств населення;
- відкрито соціальний центр матері та дитини, до якого вже влаштовано 7 молодих матерів з немовлятами…
Це неповний перелік наших добрих справ. Виношу щиру подяку всім членам виконавчого комітету за злагоджену роботу. В успіхах міста є велика їхня заслуга.
ЄВРО-2012 у Дрогобичі буде!
Це без сумніву наш найбільший здобуток. У 2009 році на спорудження чи реконструкцію стадіону як тренувальної бази для однієї з команд, учасниць ЄВРО, претендували Трускавець, Стрий, Моршин та Дрогобич. Обласна державна адміністрація відкрито лобіювала моршинський стадіон, який будував на приватні кошти тодішній голова ОДА Микола Кміть. Та дрогобичани вдарили на сполох. Мені довелося навіть звернутися з відкритим листом до голови ОДА, який частково наведу: "Від імені Дрогобицької громади, депутатів міської та обласної ради, звертаюся до Вас з проханням прийняти рішення про затвердження Дрогобицького стадіону «Галичина» тренувальною базою однієї із збірних Євро-2012. Громада очікує цієї події і переконана, що Дрогобич має всі шанси, щоб ввійти до переліку міст, де відбуватимуться тренування учасників цих престижних змагань.
Дрогобич - друге за чисельністю населення місто у Львівській області, яке має розвинену інфраструктуру. Місто розташоване близько від кордону.
Відстань від тренувальної бази - стадіону «Галичина» і від місця проживання спортсменів до Львова відповідає нормам УЄФА. Трускавецькі готелі розміщені за 7 км від тренувальної бази, що також відповідає нормам. Футбольний газон стадіону «Галичина» перебуває у непоганому стані, має добрий дренаж. На відміну від інших стадіонів, на дрогобицькому стадіоні є підтрибунні приміщення, розміри яких, за визначенням проектантів, відповідають вимогам УЄФА. У цих приміщеннях можна облаштувати роздягальні, конференц-зал, душові кабіни та інше.
Стадіон у Дрогобичі розрахований на 8 тис. місць, тут є можливість встановлення освітлення та сучасного табло. Поряд із стадіоном розташований басейн «Синєвир», запасне поле. Біля стадіону - зелена відпочинкова зона, де зручно розмістити наметове містечко для вболівальників. Поруч із стадіоном можна облаштувати 2 стоянки для автотранспорту.
Дрогобицька міська рада готова взяти на себе зобов'язання щодо співфінансування робіт з реконструкції стадіону.
Враховуючи вищенаведені аргументи, просимо Вас об'єктивно проаналізувати їх і зробити остаточний вибір щодо затвердження Дрогобицького стадіону «Галичина» для тренувальної бази однієї із збірних – учасниць чемпіонату ЄВРО-2012».
Аргументи подіяли. Ми оперативно виготовили проектно-кошторисну документацію на реконструкцію стадіону, самі почали підготовчі роботи, залучили до них комунальні підприємства, молодь, громадськість.
Представники УЄФА, які ревізували футбольні поля Львівщини, таки вподобали Дрогобич, а нещодавно наш стадіон включили в державну програму підготовки до ЄВРО-2012. У реконструкцію стадіону, відповідно до проектної документації, заплановано вкласти 81 млн. грн. Таких інвестицій місто не мало ніколи. Дрогобич отримає не тільки найсучасніший стадіон на теренах Галичини, але й запрацює нарешті басейн «Синєвир», тепло до якого подаватиме новозбудована котельня стадіону. Роботи з реконструкції стадіону вже йдуть повним ходом.
Результати могли бути набагато вагомішими
Але за умови: якби депутатська більшість допомагала міському голові, а не ставила на кожному кроці «спиці в колеса». Знаковим в цьому сенсі став 2008 рік, коли депутатська більшість від партій «Батьківщина», «Наша Україна», промисловців і підприємців відправила міського голову у відставку, а сама безславно розтринькала найбільший за всю історію міста бюджет розвитку.
Під завершення своєї каденції приходжу до розуміння: проблем, які би не можна було вирішити - нема, є брак кадрів, здатних вирішувати ці проблеми. За час каденції з багатьма ставлениками попередніх мерів мені довелося попрощатися: змінилися директор департаменту, директор комбінату міського господарства, директор КП «Дрогобичсвітло», директори БУ №3 і БУ №1, директор лазні, директор дрогобицького ринку, директор магазину «М’ясний ринок», директор комунального готелю, начальник управління соціального захисту, начальник і заступник начальника управління комунальних ресурсів, начальник і заступник начальника юридичного відділу, начальник фінансового управління, головний архітектор і заступник головного архітектора міста, начальник відділу «Інспекція благоустрою» … За порушення в фінансовій сфері та бездіяльність мною притягнуто до відповідальності більше 20 службовців місцевого самоврядування. Зокрема, звільнено з посад трьох депутатів Дрогобицької міської ради – начальника управління комунальних ресурсів А. Яніва, директора туркомплексу «Дрогобич» Д. Мусійчука та заступника начальника відділу охорони здоров’я Р. Фрелика. Так жорстко і вважаю, справедливо, мої попередники не діяли – вони домовлялися. Про що – здогадуєтесь… Мої ж підлеглі свідомі того, що єдиною умовою їхньої успішної праці на посаді є позитивний результат, а не кумівство і т.д.
Переглядів: 676 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0