Вівторок, 23.04.2024, 11:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Листопад » 24 » 24 11 10 Дрогобицькі новини
12:47
24 11 10 Дрогобицькі новини

Дрогобицький мер обнадіяв журналістів інтерв’ювати ректора Болонського університету
Сьогодні, 24 листопада, відбулася прес-конференція Дрогобицького міського голови Олексія Радзієвського, на якій він повідомив журналістів, що цілком реально невдовзі розгорнути плідну співпрацю між між Дрогобичем та італійським містом Болонья. Як пояснив Олексій Радзієвський, на днях заступник голови Харківської облдержадміністрації побував у Болоньї розповів ректорові тамтешнього університету про Дрогобич – батьківщину Юрія Дрогобича Котермака, який був ректором Болонського університету.
«Я думаю ми з вами братимемо інтерв’ю і у президента Болоньї, і у ректора університету. Поїдемо туди, подивимося на їхні архіви, університет, зберемо матеріал і підпишемо угоди про дружбу з містом та університетом», - заявив Олексій Радзієвський.
Нагадаємо, Юрій Котермак народився в Дрогобичі в сім'ї солевара. Першу освіту отримав у священика церкви святого Юрія Евтімія. Тоді ж отримав перші знання про розрахунок пасхалій і основні знання латині. Наприкінці 1468 або на початку 1469 поступив до Яґеллонського університету (Краків), де здобув наукові ступені бакалавра (1470) і магістра (1473). Навчався медицини та вільних мистецтв в університеті Болоньї, де став доктором філософії (бл. 1478) і медицини (бл. 1482) 1478—1479 і 1480—1482 читав у Болоньї лекції з астрономії, а з 1481 по 1482 ректор університету. З 1487 — професор Ягеллонського університету. 7 лютого 1483 у Римі видав книгу Прогностична оцінка поточного 1483 року, яка є першою відомою друкованою книгою українського автора. У цій книзі, окрім ненаукових астрологічних прогнозів, було поміщено відомості з географії, астрономії, метеорології, а також зроблено спробу визначити, в межах яких географічних довгот розташовані міста Вільнюс, Дрогобич, Львів тощо.
Пам’ять про Юрія Котермака у Дрогобичі увіковічена бронзовим пам’ятником, який був споруджений за попередньої каденції Олексія Радзієвського.
У Дрогобичі стартував канадський проект економічного розвитку
Сьогодні, 24 листопада, у Дрогобицькій міській раді відбулося установче засідання проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» та представників зацікавлених сторін Дрогобича з метою визначення потреб міста, напрямків співпраці у рамках проекту. Цей проект реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку і надає підтримку у вдосконаленні планування і надання послуг, що сприяють і підтримують економічне зростання та розвиток у тринадцяти українських містах Львівської та Дніпропетровської областей. Дрогобич увійшов до переліку цих міст. У засіданні взяли участь міський голова Олексій Радзієвський, заступник міського голови Олександр Коростельов, працівники апарату міської ради з питань економіки, фінансів та житлово-комунального господарства, представники бізнесу та громадськості. На це засідання до Дрогобича прибула Перший секретар Посольства Канади в Україні Шері Ґрівз, директор проекту Олександр Кучеренко. Олексій Радзієвський, виступивши із привітальним словом, зазначив, що Дрогобичу цей проект сьогодні дуже потрібний для того, щоб реанімувати всі галузі міського господарства. Олексій Радзієвський висловив сподівання на спільну конструктивну співпрацю. Нагадаємо, проект «Місцевий економічний розвиток міст України» спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні та зміцнення демократії і має на меті поліпшити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органів влади.

Олексій Радзієвський заявив, що Дрогобич – економічний труп
Станом на сьогодні Дрогобич є економічним трупом, - про це сьогодні, 24 листопада, заявив міський голова Олексій Радзієвський на установчому засіданні з реалізації проекту «Місцевий економічний розвиток міст України», який стартує у Дрогобичі. Як зазначив Олексій Радзієвський, лише на місяць грудень дефіцит міського бюджету становить 20 млн. грн. «Основна причини – невміння правильно спрогнозувати тенденції у формуванні бюджету. Міна сповільненої дії була закладена ще торік при формуванні бюджету на 2010 рік», - підсумував Олексій Радзієвський. Він запевнив, що не допустить, щоб працівники бюджетної сфери –освіти, охорони здоров’я культури, культури залишилися без зарплати.

У Дрогобичі чиновників і надалі скорочуватимуть, на першому етапі штат зменшився на 15%
Кількість працівників апарату Дрогобицької міської ради скорочено на 15% і це лише перший крок на шляху оптимізації структури виконавчих органів. Про це, сьогодні, 24 листопада, на прес-конференції журналістів повідомив Дрогобицький міський голова Олексій Радзієвський. З його слів, вихід із ситуації, у якій сьогодні опинився Дрогобич один: скорочення витрат та надання динамізму процесові поповнення бюджету. Зі слів Олексія Радзієвського, у планах штат чиновників довести до 130-140 осіб. Сьогодні у Ратуші працює 198 осіб, на яких з міського бюджету щорічно витрачають 12,5 млн. грн. Також Олексій Радзієвський пояснив журналістам доцільність скорочення посад заступника міського голови з гуманітарних питань та заступника міського голови з житлово-комунального господарства . За його словами, за галузі, які курували ці посадовці, відповідальні безпосередньо керівники цих галузей, які цілком у змозі дати собі раду з управлінням і працюватимуть з міським головою напряму. Як повідомив Олексій Радзієвський, на утримання заступника міського голови з гуманітарних питань з бюджету йшло 120 тис. грн. на рік.
Переглядів: 579 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0