Субота, 27.04.2024, 03:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Серпень » 25 » 25 08 10 Дрогобицькі новини
11:18
25 08 10 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі відзначать 154-у річницю від дня народження Івана Франка
Як повідомив сьогодні, 25 серпня, на оперативній нараді в Ратуші заступник Дрогобицького міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай, у п’ятницю, 27 серпня, о 10.00 у Дрогобичі біля пам’ятника Івана Франка відбудуться урочистості і покладання квітів з нагоди 154-ї річниці від дня народження Івана Франка. Відтак делегації Дрогобича відвідає Нагуєвичі і покладе квіти до пам’ятника Каменяреві.
Міська влада запрошує партії і громадські організації взяти участь у відзначенні роковин Івана Франка і покладанні квітів до пам’ятника Каменяреві.
 
У Дрогобичі міська влада подарувала школярам з багатодітних сімей портфелі
Сьогодні, 25 серпня, у Дрогобичі в Ратуші відбулося вручення портфелів учням з багатодітних сімей в рамках міської програми «Портфель школяра», на яку було скеровано 20 тис.грн. Про це повідомила начальник відділу сім’ї, молоді і туризму виконавчого комітету міської ради Леся Пашко. З рук міського голови Миколи Гука портфелі отримали учні з 59 сімей, в яких є четверо і більше дітей.Всього було вручено більше 150 портфелів.
 
У Дрогобичі відкрилася виставка художниць Ліди Кучми і Галини Отчич
У Дрогобичі в Палаці мистецтв музейного комплексу «Дрогобиччина» відкрилася виставка художниць Ліди Кучми і Галини Отчич. Роботи мисткинь виставлено у двох залах виставлено. Це – вишивка, бісер, живопис, графіка, художній розпис на склі. 
Ліда Кучма - член Об'єднання народних майстрів та художників-аматорів при Львівському державному обласному центрі народної творчості і культурно-освітньої роботи, Заслужений майстер народної творчості України. Народилася 1962 році в с. Чернихів Самбірського району. Проживає в м. Пустомити Львівськоїобласті, керівник Народної студії художньої вишивки при Пустомитівському відділі культури і туризму. Працює в техніці художньої вишивки, живопису та флористики. Вишивкою захоплювалася з раннього дитинства, професійно почала займатись з 1990 року. Майстерності вчилась самостійно, вдосконалювалась у кожній наступній картині. Всі композиції авторські, тему і сюжети бере з життя, з природи. У кожну роботу вкладає свою душу, відображаючи якусь особливу мить життя, радості чи то смутку, ніжності, любові. Роботи Лідії Кучми занесені до каталогу Львівського державного обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, її твори зберігаються в приватних збірках в Україні та за кордоном. На даний час має більше 15 персональних та 90 колективних виставок у Львівській, Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській, Волинській, Вінницькій, Донецькій та Луганській областях, а також за кордоном. Лідія - учасниця відомого загальноукраїнського культурного заходу з вишивки «Рушники національної єдності України». Нагороджена дипломами, грамотами та подяками за вклад у розвиток декоративно-ужиткового мистецтва України. Своїм вчителем та зразком для наслідування вважає Катерину Білокур. В доробку майстрині також нараховується десятки робіт виконаних на полотні олією. Це колоритні натюрморти та яскраві квіткові композиції, які вражають і приваблюють своєю свіжістю, і сьогодні майстриня з більшою наполегливістю збагачує свій досвід, розширює свої пошуки, розкриваючи художні можливості різних матеріалів, подаючи це по-своєму і прекрасно.
Галина Отчич, уродженка Закарпаття, закохана у живопис з дитинства. Мабуть, краса цього чарівного краю вже тоді полонила дитяче серце і творчість стала невід'ємною частиною її життя. Освіту архітектора здобула у Львівському політехнічному інституті. Після закінчення обійняла посаду архітектора у музеї народної архітектури і побуту м. Львова. З 1985 р. - дизайнер-конструктор ВО «Конвеєр». Під час роботи на цьому підприємстві представляла свої авторські розробки на ВДНГ (м. Москва), брала участь у багатьох конкурсах, стала Лауреатом всесоюзного конкурсу творчої молоді з промислового дизайну. З 2007 року Галина поєднує викладацьку роботу у Львівському професійному ліцеї комп'ютерних технологій з творчою працею - це створення ілюстрацій до дитячих віршів і казок. її малюнкам характерні яскравість, оригінальність, лаконічність та влучна ілюстративність до тексту. Понад 10 років є членом об'єднання народних майстрів та художників-аматорів при Львівському державному обласному центрі народної творчості і культурно-освітньої роботи. Окрім демонстрації власних творів на виставках різного рівня, вона бере активну участь у створенні мистецьких експозицій Львівської області, на державному рівні в м. Києві та за кордоном. Мистецькі роботи художниці дуже різноманітні за тематикою: природа Львівщини і Закарпаття, древня архітектура Львова, класичні біблійні сюжети та інше. Своєю творчістю вона розкриває глибоку віру у щастя і радість земного буття, пошук істини, закоханість у навколишній світ. Галині Отчич притаманна експресивна манера живопису, своєрідна техніка розпису на склі, приємно вражають своєю свіжістю листи акварелей, не залишають байдужим глядача і графічні твори. В арсеналі художниці - 4 персональних і понад 50 виставок у Львові, Львівській області, Донецьку, Луганську, Тернополі, Ужгороді, Вінниці, Луцьку, Івано-Франківську, а також за кордоном (Сербія, Польща). Нагороджена почесними грамотами, дипломами та подяками. Мисткиня наповнена натхненням і творчим неспокоєм. Представлені в експозиції твори - далеко не повний її творчий доробок, який захоплює серця людей, робить їх кращими та духовно багатшими.
 
Переглядів: 554 | Додав: vvp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0