П`ятниця, 29.03.2024, 00:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Листопад » 25 » 25 11 10 Дрогобицькі новини
11:58
25 11 10 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі лідери страйкових комітетів підприємців закликають громаду до участі у новій масовій акції протесту у Києві
Сьогодні, 25 листопада, у Дрогобичі відбулася прес-конференція представників страйкових комітетів підприємців дрогобичан Сергія Алимова і Тетяни Литовченко, Василя Вовчка з Борислава і Юрія Дмитріва із Стебника, на якій вони інформували про перебіг протестних акцій на Дрогобиччині, а також у Києві, учасниками яких вони були. Зокрема, демонстрували відео, з якого можна зробити висновок, що на Майдані в столиці було значно більше протестуючих, ніж про це говорить влада.
На прес-конференції оприлюднено звернення до мешканців регіону, в якому підприємці просять людей підтримати їх у домаганні до Президента України В. Януковича щодо накладення вето на Податковий кодекс.
Планується у неділю, 28 листопада, о 13 годині провести у Дрогобичі на площі Ринок інформаційний мітинг, на якому роз’яснити людям, які загрози суспільству несе новий Податковий кодекс. Відтак усі охочі відбудуть автобусами до Києва для участі 29 листопада у нових масових протестних акціях.

У Дрогобичі на обласній нараді-семінарі обговорюють проблеми розвитку мережі центрів фізичного здоров’я населення
Сьогодні, 25 листопада, у Дрогобичі розпочала роботу дводенна обласна семінар-нарада з розвитку мережі центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх». У нараді-семінарі беруть участь участь директор Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх» О.Криштальський, професор Львівського державного університету фізичної культури О.Жданова, керівники міських і район центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх». Перший заступник Дрогобицького міського голови О.Коростельов привітав учасників наради-семінару і поділився планами нової влади щодо розвитку в місті фізичної культури і спорту. На порядку денному - проект обласної цільової програми „Спортивний майданчик", питання організації та проведення XX спортивних ігор Львівщини серед міст та районів у 2011 році. Також йтиме мова про стан та перспективи розвитку мережі міських центрів фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх", про підвищення кваліфікації фахівців сфери фізичної культурі та спорту. Відбудеться ознайомлення з діяльністю спортивно-оздоровчих клубів Дрогобича, дитячо-юнацького спортивно-оздоровчого клубу „Спортовець" м.Трускавець.

У Дрогобичі вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років

 

                                      


Сьогодні, 25 листопада, в Дрогобичі вечором-реквієм в Центрі душпастирства молоді УГКЦ розпочинаються масові заходи із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні. Про це повідомив кореспондент ЗІКу з посиланням на секретаря міської ради Тараса Метика. Завтра, 26 листопада, о 16 годині на площі Ринок відбудеться віче «Голодомор 1932-33 років –геноцид українського народу». Відтак із засвічених лампадок молодь викладе символічний Хрест пам'яті. У субботу, 27 листопада, дрогобичани на вікнах своїх осель, офісних приміщень засвітять свічки– символи скорботи за невинно убієнними українцями.

Дрогобицька влада готує інвестиційні програми для реанімації міського господарства
У Дрогобичі завершується робота над цільовими інвестиційними програмами, спрямованими на реанімацію міського господарства. Про це повідомив на прес-конференції, що відбулася учора, 24 листопада, міський голова Олексій Радзієвський. Найближчим часом із цими програмами влада вийде на уряд. До цього часу, за словами Олексія Радзієвського, такі програми у Дрогобичі не розроблялися, тому й інвестиційні вкладення оминали місто. Окрім цього, охарактеризувавши непросту економічну ситуацію у Дрогобичі, Олексій Радзієвський зауважив, що є три альтернативні шляхи виходу із неї, зокрема, продаж комунального майна, отримання кредиту у банку або ж пошук спільної мови із Президентом, Кабінетом Міністрів України, Міністерством фінансів, обласною державною адміністрацією, щоб на 2011 рік отримати безвідсоткову позику і зробити нові вливання у бюджет. «Будемо іти третім шляхом», - підсумував міський голова. Нагадаємо, у Дрогобичі лише на місяць грудень дефіцит міського бюджету становить 20 млн грн

У Дрогобицькій міській раді представлені 16 партій
До складу депутатського корпусу Дрогобича ввійшли представники 16 партій, про це, вчора, 24 листопада, повідомив міський голова Олексій Радзієвський. За його словами, це свідчить про високий рівень демократичності дрогобицької влади. Також всі політичні партії представлені у депутатських комісіях, яких у раді затверджено 7. Олексій Радзієвський зазначив, що його не цікавлять політичні погляди депутатів, основне скоординувати їхню роботу для блага міста. Доцільним, на думку міського голови, є підняття відповідальності кожного депутата на своєму окрузі. «Це і буде дзеркалом, яке відобразить потенціал депутатського корпусу», - підсумував Олексій Радзієвський.

Чи можливо подолати насильство над жінками?
25 листопада 2010 року – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок. Коли ми говоримо про насильство над жінками в Україні , то йдеться, в основному, про побутове насильство. Насильство по відношенню до жінок притаманне в усьому світі і притаманне усім суспільствам та культурам. Воно буває незалежно від раси, незалежно від етнічної приналежності, соціального статусу, достатку. Щодо насильства по відношенню до жінок, то сьогодні це так само є проблемою, як і було проблемою вже декілька років. Тому і створюються різні програми, різні організації і намагаються подолати цю проблему. Важливо звертати увагу на проблему насильства в сім’ї через створення серед громадськості атмосфери, яка стала б нетерпимою до таких виявів, таких форм ставлення до жінок зокрема. Тому насильство в сім’ї є суспільною проблемою і потребує вирішення на рівні держави. Важливим кроком можна вважати прийняття Верховною Радою України Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», що вже свідчить про визнання державою цієї проблеми, винесення її з розряду приватної проблеми родини на державний рівень. Відділ сім’ї, молоді та туризму виконавчого комітету Дрогобицької міської ради виконуючи Інструкцію щодо порядку взаємодії управлінь (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та органів внутрішніх справ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї намагається допомагати особам, які постраждали від насильства. Відповідно до даної Інструкції протягом 2010 року спільними зусиллями всіх служб проведено засідання, щодо роз’яснення даної Інструкції, та спільно з дільничими інспекторами міліції проведено заходи щодо запобігання насилля в сім’ї. Дрогобицький міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді працює з сім’ями в яких свідками насильства стали діти. Говорячи про проблему насильства, зазначаємо що за період 2009 року надійшло 114 звернень, у 15 випадках були присутні діти. За 10 місяців 2010 року – 25 звернень, у 4 випадках були присутні діти. Спостерігається динаміка щодо зменшення звернень. Звертаємося до усіх, хто потерпає від насильства в сім’ї: «Визнання проблеми насильства, це перший крок до подолання. Не соромтеся звертатися. Ми можемо працювати з вами анонімно. Не залишайтеся наодинці з проблемою. Не думайте, що час подолає її самостійно». Хочеться вірити що в українському законодавстві відбудеться поступова адаптація до існуючих міжнародних стандартів з прав людини і прав жінок зокрема.
Ірина Юзефович– головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та туризму

Переглядів: 726 | Додав: vvp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Slavik  
0
мітинг з приводу податкового кодексу у неділю, 28 листиопада, а не 29. Крім того, у прес-конфееренції взяв участь Роман Ковальчин.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0