Четвер, 28.03.2024, 16:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Червень » 29 » 29 06 10 Дрогобицькі новини
15:21
29 06 10 Дрогобицькі новини
Молодіжних активістів нагородили грамотами і подарунками
Сьогодні, 29 червня, у Дрогобичі в Ратуші з ініціативи відділу сім’ї, молоді і туризму виконавчого комітету міської ради відбулося нагородження грамотами міського голови Миколи Гука і подарунками лідерів молодіжних організацій, які беруть активну участь в житті міста. Нагороди вручила секретар міської ради Алла Гладун. 
Грамоти і подарунки від міської ради та виконкому отримали Дзвенислава Набитович, Дзвенислава Загайська, Олеся Котляр, Роман Москаль, Володимир Волянський, Уляна Гузеляк, Андрій Яців, Марія Погорецька, Уляна Бащук, Марія Жук, Юлія Щербіна, Андрій Кузик, Андрій Захаряк, Тарас Затварський, Марта Походжай, Мирон Пігут, Христина Лехкар, Марта Єндик, Юстина Гарасимчук.
Дрогобицька міська рада та її виконавчий комітет запрошують Дрогобичан і гостей міста на урочистості з нагоди 69-ої річниці проголошення у Львові Акту відновлення Української держави
Завтра, 30 червня, о 17 годині від Катедрального Собору Пресвятої Трійці розпочнеться урочистий хід до церкви св.Юра, де відбудуться урочистості з нагоди 69-ї річниці проголошення у Львові Акту відновлення Української держави.
Запрошуємо Дрогобичан і гостей міста взяти участь у цьому національно-патріотичному заході!
КОМЕНТАР.М
инає 69 років від того знаменного в нашій історії дня, коли 30 червня 1941 року було проголошено Акт віднови Української держави. Акт 30 червня 1941 року започаткував новий етап української визвольної боротьби, дав ідейні засади масовій революційній діяльності УПА і українського націоналістичного підпілля, став незгасним маяком, що вказував тисячам борців єдиний шлях до національного визволення. Посилення революційної активності вже наступного року вилилась у формуванні українських збройних сил - Української Повстанської Армії, яка понад десять років вела нерівну боротьбу проти німецько-гітлерівських і комуно-російських імперіалістів. Не шкодуючи життя, борці за волю України гинули, щоби жили нащадки, щоб ніколи не затьмарилася головна ідея української нації. За волю українського народу свої голови поклали цілі покоління найкращих дітей України. І саме волею українського народу, як сказано в Акті проголошення відновлення Української Держави, утверджується Українська держава. Цей, без перебільшення, епохальний документ ХХ століття став наріжним каменем для проголошення у серпні 1991 року Незалежності України, а згодом для прийняття у червні 1996 року Основного Закону нашої країни - Конституції. Усвідомлюючи важливість Акту 30 червня 1941 року, відзначаючи велику жертовність його творців, ми краще розуміємо і глибше оцінюємо 19-ліття нинішньої державної незалежності України. Перша і друга події становлять важливі сторінки в історії національно-визвольних змагань і державного будівництва України. Завдяки чинові, здійсненого 69 років тому, державницька ідея залишилася живою крізь усі темні роки національної неволі, тоталітарних утисків і тюремних поневірянь, завдяки цьому вона 19 років тому знову воскресла. І сьогодні національна ідея української державності вимагає від нас щоденної готовності служити їй, віддати їй всі свої сили. Відзначаючи 69-ті роковини проголошення Акту відновлення Української держави, учімося мудрості і політичної та моральної стійкості в політичних діячів, які проголошували Акт 30 червня 1941 року. Пам’ятаймо героїв, які загинули в боротьбі за незалежну Українську державу в роки другої світової війни. Ідея України життєтворна, вона освічує шлях життя сучасників і прийдешніх поколінь, окрилює борців за Правду й Перемогу. Ми, українці, дуже довго виборювали свою державу, то ж тепер настав найвищий час, щоб надолужити втрачене й змарноване й докласти всіх зусиль, власної мудрості і таланту для її найшвидшої розбудови і входження у цивілізоване товариство багатих і сильних світових держав. Нехай нам допоможе в цьому Господь!
Переглядів: 727 | Додав: vvp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0