Четвер, 28.03.2024, 20:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт головного спеціаліста з питань внутрішньої політики

Головна » 2010 » Листопад » 30 » 30 11 10 Дрогобицькі новини
11:32
30 11 10 Дрогобицькі новини
У Дрогобичі відкрилась виставка вишиваних картин Світлани Сидоренко
                                       
У Дрогобичі в Палаці мистецтв музейного комплексу «Дрогобиччина» відкрилась виставка вишиваних картин стрийської мисткині Світлани Сидоренко «Краплини душі».
Роботи талановитої стрийської вишивальниці красиві та барвисті. Це і пейжажі, і портрети, і ікони.
Світлана Сидоренко народилася 14 червня 1963 року. Навчалася у Стрийській СШ № 6. Вперше мисткиня представила свої роботи в Стрию на творчій виставці мистецького об’єднання «Стрий-Ко» на початку 2010 р. У липні мала персональну виставку у Стрийському музеї Меморіального комплексу «Борцям за волю України», на якій експонувалося 80 вишитих робіт. У вересні стала Лауреатом першого всеукраїнського фестивалю творчості інвалідів «Неспокій серця». Світлана вишиванням займається з дитинства.
Першим її вчителем була бабуся. На початках вишивала без особливого захоплення. Лише приблизно 12 років тому вирішила зайнятися цим ремеслом серйозно.
Картини Світлана вишиває вовняними нитками, в основному - на панамі, лише декілька - на мішковині. З допомогою комп'ютера накладає на вибрану картинку спеціальну схемку, відтак задає розміри, кількість кольорів, відтінків. До роботи приступає тоді, коли інші хатні обов'язки вже виконані. Вона обов'язково мусить бути розслаблена, нічого не має її відволікати та турбувати.
Найбільше подобається вишивати обличчя людей. Ця робота є найскладнішою.
Вишиває Світлана 5 годин на добу, виключно для себе і те, що їй подобається. Хотіла б зробити свою виставку пересувною, тобто помандрувати з нею іншими населеними пунктами України.
 
У Дрогобичі епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ перевищено на 10,2 %
30 листопада перший заступник Дрогобицького міського голови Олександр Коростельов провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорили ситуацію із захворюваннями на грип та ГРВІ у Дрогобичі. Як повідомила головний державний санітарний лікар Дрогобича Оксана Гривнак, за даними протягом 22-29 листопада ріст захворювання на ГРВІ перевищив епідемічний поріг на 10,2%. Минулого тижня у Дрогобичі захворіло 1079 осіб, з них 79,4% становлять діти до 17 років. Лише вчора, 29 листопада, зареєстровано 340 хворих, з них 156 – діти. За словами Оксани Гривнак, статистика свідчить, що рівень захворюваності зростає. «Минулого тижня у Дрогобичі працювали вірусологи, виявили грип А. Пандемії цього року ми не прогнозуємо, важких випадків захворювання нема, але ситуацію потрібно контролювати», - сказала Оксана Гривнак. З її слів, у Дрогобичі від грипу щеплення пройшли лише 50 людей. Комісія прийняла рішення посилити заходи з профілактики ГРВІ, обмежити проведення масових заходів, а також комісія рекомендувала припинити навчання у школах. Як зазначив начальник відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петро Сушко, прохання до батьків у цей час припильнувати дітей вдома, не випускати на вулицю, щоб забезпечити карантинний режим і досягнути зниження рівня захворюваності на ГРВІ.
 
 
 
 
Дрогобицький мер вимагає зменшити витратну частину бюджету 2011 року на 20%
Дрогобицький міський голова Олексій Радзієвський, доручаючи своєму першому заступникові Олександрові Коростельову створити робочу групу з підготовки проекту бюджету на 2011 рік, зазначив, що його витратна частина має бути зменшена на 20 %, а може і більше, в порівнянні з 2010 роком. «Криза поглиблюється, - каже мер. – Ми перебуваємо у жахливому фінансовому становищі».
 
Мер Дрогобича береться за створення ради керівників Дрогобицького регіону
«Ми зараз думаємо над тим, як організувати раду керівників нашого регіону, куди ввійдуть міські голови Борислава, Трускавця, Дрогобича, Дрогобицька районна державна адміністрація, для того, щоби проробляти глобальні, стратегічні питання й опрацьовувати ті програми, які характерні і потрібні для всього регіону», - сказав Дрогобицький міський голова Олексій Радзієвський під час зустрічі з журналістами місцевих засобів масової інформації. Для прикладу, він торкнувся питання, яке вже набило оскому – побудова сміттєпереробного заводу. «Щодоби на території нашого регіону утворюється 350-400 тонн твердих побутових відходів, - каже Олексій Радзієвський. - З іншого боку, зрозуміло, що окремо взяте місто не в змозі потягнути фінансовий бік питання. Треба все робити "в складчину". Є інше питання - водопостачання. Відомо, як воно гостро стоїть на бальнеологічному курорті Трускавець. Підкреслюю, бальнеологічному курорті, тобто тому, який без достатнього водного ресурсу не здатний виконувати свою функцію - там нема води. Це також регіональна проблема. Є низка інших спільних питань, які необхідно вирішувати разом. Тобто, ми розраховуємо, що нам вдасться сформувати масштабну регіональну політику і забезпечити порозуміння з новообраними керівниками».
Переглядів: 605 | Додав: vvp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0